НАЧАЛО Други

Системата на фиатните валути е измамна – Т. Хоровиц

12.09.2022 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Системата на фиатните валути е измамна – Т. Хоровиц

Трейдърът Тод Хорвиц упрекна настоящата фиатна парична система, като я определя като измамна, хвърляйки вината върху Федералния резерв.

По време на интервю за Stansberry Research на 9 септември професионалният трейдър Тод ‘Bubba’ Хорвиц, който е и главен пазарен стратег на BubbaTrading.com заяви, че Фед и правителството са отговорни за измамата главно чрез данъчно облагане без представителство. Той също така упрекна двете организации, че експлоатират гражданите чрез данъчно облагане, но не печелят пари, което води до обезценяване на долара.

Хорвиц каза:

Имаме толкова много проблеми от инфлацията, че ще имаме недостиг на храна. Имаме долар, който непрекъснато се манипулира надолу, системата на фиатните валути е измамна. Когато погледнете цялостната картина, това наистина е данъчно облагане без представителство.  Двете организации, които управляват тази страна, правителството и Федералният резерв, не правят пари, не създават нищо. Те прехвърлят всичко върху данъкоплатците.

Според трейдърът лошото управление на фиатната система е отговорно за рязкото покачване на инфлацията, като същевременно призовава инвеститорите да се подготвят за срив на пазара.

Хорвиц, който има търговски опит от около четири десетилетия, отбеляза, че сривът на пазара ще бъде временен.

Той добави:

Не мога да се притеснявам, че пазарът ще се срине. Наистина смятам, че ще се случи, но мисля, че ще се върне обратно. Трябва да сте подготвени за това, което ще се случи, и да не прекалявате с прекомерен ливъридж на пазар, на който сте принудени да продавате. Това е мястото, където повечето хора се сблъскват с проблеми.

Забелязва се, че на фона на нарастващата инфлация и обезценяването на валути като долара бяха отправени няколко призива криптовалутите да заменят сегашната парична система. С разрастването на крипто сектора поддръжниците настояват активи като Биткойн да действат като официално средство за обмен.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CBDC са ” комунизъм в най – чистата му форма”, твърди Робърт Кийосаки


Струва си да се отбележи, че юрисдикциите, които се противопоставят на обявяването на Биткойн за средство за обмен, предпочитат да провеждат изследвания върху дигиталните валути на централните банки (CBDC).

В тази насока, проучване на блокчейн фирмата Ripple сочи, че над 70% от световните финансови фигури смятат, че CBDC са бъдещето на фиатната валута и ще заемат централно място през следващите пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Цените на златото спадат – каква е причината?

След три последователни месеца на повишение цените на златото отбелязаха спад днес, като се понижиха до около $2,308 за тройунция.

30.04.2024 20:00 1 мин. четене

Цените на петрола спадат на фона на вероятността за мирни преговори между Израел и Хамас

Цените на петрола се понижиха в понеделник, тъй като вниманието се насочи към намаляване на геополитическото напрежение на фона на съобщенията за потенциални преговори за прекратяване на огъня между Израел и Хамас.

30.04.2024 19:30 1 мин. четене

Генеративният AI и как той променя бизнесите в Африка

Скорошно проучване подчертава все по-широкото внедряване на генеративен изкуствен интелект (GenAI) от големите корпорации в Южна Африка, което бележи значителна промяна в бизнес пейзажа на страната.

30.04.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.