Home

Ripple пуска базирана на XRP платежна услуга в Бразилия

20.08.2022 11:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple пуска базирана на XRP платежна услуга в Бразилия

Платформата за разплащания Ripple Labs си партнира с Travelex Bank в Бразилия, за да осигури парични преводи, базирани на XRP, в седмата по население страна в света.

Според ново прессъобщение базираната в Сан Франциско фирма заявява, че партньорството превръща Travelex в първата банка в Латинска Америка, която използва протокола на RippleNet за ликвидност при поискване (ODL).

ODL използва токена XRP, за да даде възможност за бързи и евтини трансгранични плащания, без да е необходим предварително осигурен капитал на пазара на местоназначението. Travelex разглежда това като решение за своите партньори, които са затруднени от ограничения си капитал за предварително финансиране на разходите.

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус казва, че компанията вижда Бразилия като ключов пазар предвид степента на приемане на криптовалути и отвореността ѝ към финтех решения.

Пазарът преживява експлозия от активност, тъй като институциите се стремят да възприемат крипто и блокчейн технологията, за да решат болезнените проблеми на клиентите.

В Бразилия всяка година се извършват трансгранични плащания на стойност над $780 милиард, но Travelex първоначално ще поддържа само плащания между Мексико и Бразилия. В бъдеще тя планира да разпространи услугата в повече коридори и за повече случаи на използване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн до $20,000 – Етериум до $1,000, според бивш анализатор на Ark Invest


Това казва Жоао Мануел Кампанели, главен директор по бизнес развитие на Travelex Group,

Радваме се, че сме начело на традиционните финансови институции, които приемат предимствата на криптовалутите и използват силата им за реални случаи на употреба, които могат драстично да променят начина, по който движим и управляваме парите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Фондация Етериум не спира с продажбите на ETH

Според анализаторите на Spot On Chain фондация Етериум постоянно разпродава големи количества Етериум.

20.09.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

ИЗВЪНРЕДНО: Топ мениджър на активи ще стартира взаимен фонд на Solana

Franklin Templeton, гигантът в управлението на активи с авоари за $1.5 трилиона, ще пусне взаимен фонд на блокчейна на Solana.

20.09.2024 13:15 2мин. четене Alexander Zdravkov

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.