НАЧАЛО Други

Пенсионните фондове остават заинтересовани в крипто

15.08.2022 9:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пенсионните фондове остават заинтересовани в крипто

Пенсионните фондове в Северна Америка, които са инвестирали в криптовалути, претърпяха значителни загуби поради спада на пазара.

Въпреки загубите, претърпяни по време на мечия пазар, пенсионните фондове в Северна Америка остават “бичи” настроени към криптовалутите, според доклад от Wall Street Journal.  

Този интерес е отразен във фирмата за управление на активи VanEck, съобщава WSJ. Депресивните пазарни условия от 2022 г. обаче накараха управителите на пенсионни фондове да обмислят дали да удвоят инвестициите си в крипто или да се откажат от тях.  

Един пенсионен фонд за пожарникари от Хюстън вложи $25 милиона в Биткойн и Етериум през октомври миналата година, но загуби повече от половината от стойността поради мечия пазар. 

Все пак ръководството на фонда в Хюстън, който е на стойност $5 милиарда, разбираше естеството на своята инвестиция. 

Очакват се волатилност и големи колебания“, заяви пред WSJ ръководителят на инвестиционния отдел на фонда за подпомагане и пенсиониране на пожарникарите в Хюстън – Аджит Сингх.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е на път да измести златото, твърди Майкъл Сейлър


Други пенсионни фондове виждат в мечия пазар възможност за допълнителни инвестиции. Доходността е по-привлекателна, тъй като по време на крипто зимата по-малко хора са склонни да инвестират в крипто, заяви пред WSJ шефът на инвестиционния отдел на базиран във Вирджиния пенсионен фонд. Този пенсионен фонд в полза на полицията във Феърфакс притежава $6.6 милиарда за около 30,000 лица и държи 4.5% от активите си в криптовалути.  

Не всички пенсионни фондове обаче могат смело да се справят с волатилността на криптовалутите. Фонд за учители в Калифорния на стойност $300 милиарда избягва крипто поради високия риск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Tron коментира бъдещето на изкуствения интелект и блокчейн

Основателят на Tron Джъстин Сън наскоро сподели своя оптимизъм за бъдещето на изкуствения интелект (AI) и блокчейн технологията.

09.05.2024 3:00 2 мин. четене

Apple може да е големия победител от втората вълна на AI – ето защо

Стив Айзман, известен с прогнозата си за финансовата криза от 2008 г., представена във филмът „The Big Short“, смята, че Apple е в добра позиция да се възползва от следващия етап на изкуствения интелект (AI), особено когато той еволюира в мобилните приложения.

09.05.2024 2:00 2 мин. четене

Милиардерът Стенли Дръкенмилър намалява значително инвестициите си в Nvidia

Стенли Дръкенмилър наскоро намали дела си в Nvidia не поради загуба на доверие в потенциала на компанията, а по-скоро като отражение на настоящите му резерви по отношение на инвестициите в изкуствен интелект (AI), които според него са станали прекалено ентусиазирани в краткосрочен план.

09.05.2024 0:00 1 мин. четене

Ark Invest на Кати Ууд продава акции на Coinbase на стойност $15 милиона

Ark Invest на Кати Ууд отново привлече вниманието с неотдавнашното си намаляване на притежанията си в акции на Coinbase, което предизвика спекулации за въздействието върху тяхната цена.

08.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.