НАЧАЛО Други

Ел Салвадор споделят плана си за печалбите от Биткойн

12.10.2021 12:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор споделят плана си за печалбите от Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найб Букеле обяви планове да инвестира част от печалбата на стойност $4 милиона, която страната е натрупала от своите Биткойн покупки, за да инвестира в изграждането на нова ветеринарна болница в местната столица Сан Салвадор.

В Twitter на 10-ти октомври Букеле разкри, че управляваният от държавата Биткойн тръст на Салвадор в момента държи печалби на стойност $4 милиона, събрани от неотдавнашното приемане на Биткойн (BTC) в страната.

Президентът обяви, че част от средствата ще бъдат инвестирани в изграждането на ветеринарна болница, включваща четири операционни зали, четири спешни клиники, 19 офиса и зона за рехабилитация.

Решихме да инвестираме част от тези пари в това: ветеринарна болница за нашите космати приятели“, каза той.

Букеле добави, че съоръжението ще има за цел да извършва 64 операции, да реагира на 128 спешни случаи и да има тенденция към близо 400 прегледа дневно, споделяйки компютърно генериран макет на болницата в социалните медии.

Новината беше посрещната със смесени реакции в Twitter, като много салвадорци предложиха алтернативни приложения за крипто печалбите на страната.

Според груб превод, потребителят на Twitter ‘Norma De Serranoзаяви, че би било по-добре парите да бъдат инвестирани за подобряване на съществуващите медицински заведения в цялата страна, като подчерта, че много болници и здравни звена “трябва да бъдат подобрени” – като много други коментатори изразиха подобни мнения.

Други критикуват правителството за това, че не е инвестирало в инфраструктура извън столицата на страната.

ПРОЧЕТИ ОЩЕВиталик Бутерин разкритикува подхода на Ел Салвадор към Биткойн

Новината идва на фона на пробива на пазарната капитализация на Биткойн над $1 трилион за първи път от май насам, като BTC скочи с повече от 20% от $47,000 на повече от 57,000 през последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.