Home

Ето защо цената на Fantom (FTM) скочи с над 36%

07.10.2021 21:12 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо цената на Fantom (FTM) скочи с над 36%

Криптовалутата FTM постигна двуцифрена печалба след стартирането на DeFi протокола Geist Finance.

Стартирането на Geist Finance засилва Fantom

Fantom изненада търговците с поредния параболичен възход.

Токенът FTM нарастна с над 36% в четвъртък след успешното стартиране на протокола за кредитиране и заемане Geist Finance вчера следобед.

Според уебсайта на Geist Finance, протоколът вече е натрупал $3.8 милиарда в обща заключена стойност (TVL) в рамките на 24 часа след пускането му на живо. Изглежда, че потребителите обменят и прехвърлят средства в мрежата на Fantom, за да взаимодействат с новия протокол, като по този начин повишават цената.

Geist позволява на потребителите да заемат различни крипто активи в екосистемата Fantom. Той функционира подобно на протокола Aave, който в момента е вторият по големина блокчейн dApp с над $15.7 милиарда TVL в Етериум, Polygon и Avalanche.

Най-големият фактор, привличащ потребителите към Geist, са щедрите награди на токена GEIST, разпределени на кредиторите и кредитополучателите чрез програмата за добив на ликвидност. Понастоящем потребителите могат да печелят токени GEIST за теглене на заеми чрез протокола, което ги прави по същество безплатни. 40% от предлагането на GEIST се разпределя за разпространение по този начин, като тези, които са сред първите в протокола могат да спечелят по-големия дял от наградите.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ‘Сега е времето да трупаме алткойни’ – твърди анализатор

Освен това, Geist обяви airdrop на токени на притежателите на Aave и stkAave, привличайки повече потребители към протокола. Майкъл Чен, бившият CMO на Фондация Fantom, също е ангажирал FTM стимули за Geist, позволявайки на потребителите да печелят FTM за стейкинг на GEIST в протокола.

Използването на токен стимули се оказа ефективен метод за увеличаване на ликвидността за DeFi протоколи. По-рано тази година решението за мащабиране на Етериум Polygon обяви съвместна програма за добив на ликвидност с Aave, като разпредели $40 милиона в MATIC токени на кредитополучатели и кредитори. Този ход помогна на TVL на Polygon да нарасне до над $10 милиарда през юни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Visa стартира платформа за издаване на токени, подкрепени с фиатни валути

Visa представи Visa Tokenized Asset Platform (VTAP) – нова услуга, която помага на финансовите институции да емитират токени, обезпечени с фиат, в блокчейн мрежи.

03.10.2024 21:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Етериум кит разпродава огромно количество токени, цената продължава да спада

Етериум се сблъсква с подновен скептицизъм, тъй като цените на ETH се понижават, а известен кит е започнал да продава значителни количества ETH, придобити по време на първичното публично предлагане (ICO) през 2014 г.

03.10.2024 19:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Binance обмисля премахването на 5 алткойна от платформата си за търговия

Най-голямата крипто борса в света, обмисля да извади от списъка пет алткойна поради повишената им волатилност.

03.10.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто инвеститор реализира 543,600% печалба с меме монета

В изненадващ развой на събитията на крипто пазара трейдър превърна скромна инвестиция от $368 в удивителните $2 милиона само за три дни.

03.10.2024 17:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.