Home

BlackRock притежават $384 милиона в акции на компании за добив на Биткойн

20.08.2021 10:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock притежават $384 милиона в акции на компании за добив на Биткойн

Документите на SEC разкриват, че BlackRock са инвестирали почти $400 милиона в акции на Riot Blockchain и Marathon Digital Holdings.

Заявленията, представени от международния инвестиционен мениджър на $9 трилиона, разкриват, че фирмата е направила значителни инвестиции в две водещи публично търгувани компании за Биткойн добив.

Документи от 30-ти юни, подадени до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, открити от Forbes, показват, че BlackRock притежава 6.71% дял в Marathon Digital Holdings (MARA) и 6.61% в Riot Blockchain (RIOT).

Общо инвестициите се оценяват на близо $384 милиона, като BlackRock са закупили Marathon на стойност близо $207 милиона и Riot на стойност $176 милиона.

Според Etf.com, iShares Russell 2000 ETF на BlackRock притежават повече акции в Marathon и Riot от всеки друг ETF, докато iShares Russell 2000 Value ETF се нарежда на трето място по същата мярка.

Инвестициите не са първите на BlackRock в сектора на крипто активи, като през януари фирмата подаде молба до SEC за два от нейните фондове да закупят уредени в брой Биткойн фючърсни договори, преди да разкрие през април, че нейният BlackRock Allocation Fund е купил 37 BTC фючърсни договори от Чикагската стокова борса (CME).

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е достигнал макро дъно, според данни от блокчейна

Предвид малкото продукти, предлагащи на институционалните инвеститори регулирано излагане на крипто пазарите в Съединените щати, акциите на компании за добив на Биткойн станаха все по-популярна инвестиция през последните години.

Докато BTC е нараснал с около 288% през последните 12 месеца, акциите на Marathon са нараснали със 754%, а на Riot – с 848%.

Fidelity Group и Vanguard Group са сред големите фирми, които получават значителна експозиция към майнинг сектора на BTC през последните месеци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн трябва да се третира като златото и петрола според милиардер

На 27 септември Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, се появи в предаването Fox Business и призова регулаторните органи да признаят Биткойн за стока, подобна на златото и петрола.

29.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто пазарът отново е обвзет от алчност – време е за FOMO

Крипто индексът на страха и алчността достигна най-високото си ниво от юли насам, задържайки се над 60 в продължение на два поредни дни.

29.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.