НАЧАЛО Други

Проучване във Великобритания сочи към засилен интерес към криптовалутите

27.01.2021 22:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване във Великобритания сочи към засилен интерес към криптовалутите

Неотдавнашно проучване в Обединеното кралство за отношението към криптовалутите показа, че почти една трета от анкетираните са любопитни да инвестират в дигитални активи.

Крипто платформата за търговия Ziglu възложи проучването на OnePoll, фирма за пазарни проучвания, която анкетира 2,000 британци.

От 31%, които са изразили интерес, 62% са се сдържали, защото не разбират пазара, а 43% казват, че не знаят безопасен начин за закупуване на крипто.

Тази липса на качествена информация обаче не възпира всички инвеститори.

От 14% от анкетираните, които вече са закупили криптовалута, 13% твърдят, че нямат предишен инвестиционен опит, докато 23% се смятат за начинаещи в областта на инвестициите.

Установено е, че дигиталните активи са най-популярни в Лондон, където 30% от анкетираните са купували крипто в миналото. Тази цифра спада до 9% в Уелс, най-малко запозната с крипто държава във Великобритания.

Криптовалутата със сигурност придобива легитимност в очите на британската общественост. На въпрос как биха инвестирали 100 британски лири, повече британци избраха криптовалута в челната си тройка (30%), предпочитайки я пред недвижими имоти (19%).

Макар че може би по-голямата изненада е, че само 19% биха предпочели да инвестират 100 британски лири в недвижими имоти.

31% от анкетираните поставиха злато в топ три изборите си. Сигурно не са чели статията на Скарамучи в CNN.  Шегата настрана, има причина златото да е предпочитана инвестиция. От CryptoDnes смятаме, че е редно всеки да разгледа всички опции, включително най-утвърдените.

Изпълнителният директор на Ziglu Марк Хипърсън каза:

Нашето проучване подчертава значението на финансовото включване и затова ще продължим да разпространяваме не само въпроса за това как работи крипто, но и колко лесно и безопасно може да бъде сега да купувате и продавате.”

Ziglu позволява на притежателите на акаунти да купуват и продават криптовалута директно чрез мобилното си приложение, да го прехвърлят на други притежатели на акаунти и да го използват за покупки чрез дебитна карта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интеграцията на AI ще тласне Apple до нови висоти – Джим Креймър

Според домакина на Mad Money по CNBC Джим Креймър, Apple може значително да се възползва от интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI), за да стимулира следващата вълна на приемане.

05.05.2024 6:30 2 мин. четене

Основателят на Cardano отговори на коментарите на Майкъл Сейлър за класифицирането на алткойните като ценни книжа

Чарлз Хоскинсън, основателят на компанията зад Cardano, се обърна към неотдавнашните коментари, направени от Майкъл Сейлър относно ADA, XRP, ETH и други алткойни.

05.05.2024 6:00 1 мин. четене

Apple разбива рекорди с обявяването на обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда

Технологичният гигант Apple обяви монументална програма за обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда, която е най-голямата в историята на САЩ и надминава предишните ѝ програми за обратно изкупуване на акции на стойност $90-100 милиарда съответно през 2021 г. и 2018 г.

04.05.2024 23:00 2 мин. четене

Илон Мъск превърна Tesla в “меме акции” според икономист

Според икономиста от Калифорнийския университет в Бъркли, Джей Брадфорд ДеЛонг пазарният успех на Tesla зависи от способността на главния изпълнителен директор Илон Мъск непрекъснато да дава обещания, независимо от действителните резултати на компанията.

04.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.