Home

Ким Кардашиян, Флойд Мейуедър, Пол Пиърс съдени заради реклама на Ethereum Max

11.01.2022 13:34 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ким Кардашиян, Флойд Мейуедър, Пол Пиърс съдени заради реклама на Ethereum Max

Кардашиян, Мейуедър и Пиърс популяризираха токена EMAX през май и юни миналата година.

Сега и трите знаменитости са съдени от потърпевш инвеститор, който твърди, че са се договорили със съоснователите на EMAX Стив Джентиле и Джовани Пероне, за да напомпат цената на токена и след това да го ‘дъмпнат’, оставяйки повечето инвеститори да държат безполезен токен.

Ответниците изтъкнаха перспективите на компанията и способността на инвеститорите да правят значителна възвръщаемост поради благоприятната ‘токеномика’ на токените EMAX”, аргументира се Хюгерих в жалба, подадена в окръжния съд на САЩ в Централния окръг на Калифорния.

“В интерес на истината, ответниците пуснаха на пазара токените EMAX на инвеститори, за да могат да продадат своята част от [токените] за печалба.”

Ethereum Max достигна своя връх от $0.000000597636 на 31-ви май 2021 г., преди да падне с повече от 80% за 11 дни. След това направи мини-рали в средата на юни около времето на поста на Кардашиян, преди да падне още по-ниско. Откакто достигна своя връх, той загуби над 97% от цената си; сега се търгува на $0.000000017659.

Хюгерич закупи токени EMAX между 14-ти май и 17-ти юни и се стреми да бъде водещият ищец в колективен иск.

Токенът за първи път набра популярност, когато Мейуедър пристигна на конференцията за Bitcoin 2021 през юни в Маями, облечен с тениска на Ethereum Max – въпреки че организаторите предупреждават присъстващите да не коментират активи, които не са BTC.

Не Пропускай: Биткойн и Етериум ще претърпят възход през 2022, твърди анализатор

EMAX спонсорира боксов мач през този месец между Мейуедър и Логан Пол. През 2018 г. Мейуедър беше глобен от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ за насърчаване на първоначалните предлагания на монети, без да разкрива, че му е било платено за това.

Следващата седмица Кардашиян, която преди това беше свързана с реклама за събитие, спонсорирано от EMAX през май, сподели история в Instagram със своите над 200 милиона последователи, в която рекламира Ethereum Max, докато използва хаштаг #AD, за да подчертае, че това е реклама.

“Интересувате ли се от крипто???? Това не е финансов съвет, а споделяне на това, което приятелите ми току-що ми казаха за токена Ethereum Max! Преди няколко минути Ethereum Max изгори 400 трилиона токена – буквално 50% от портфейла на администратора, връщайки на цялата E-Max общност.”

Пиърс беше достатъчно заинтригуван от изгарянето на токени EMAX (при което те се унищожават, за да се ограничи предлагането и да се увеличи търсенето), че изгори всички останали мостове с бившия си работодател, ESPN, който уволни Пиърс като анализатор, след като излезе видео, показващо как той играе хазарт по време на COVID.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Nasdaq отправя сериозно предупреждение за долара

Анализатор на Nasdaq изрази загриженост относно съюза БРИКС, предупреждавайки, че блокът може да предизвика криза за щатския долар.

30.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Кредиторите на FTX недоволни от минималните суми, които ще получат

Съгласно актуализираните наскоро документи за несъстоятелност, споделени от кредитора на FTX Сунил Кавури, лицата, които са загубили пари от борсата, могат да очакват да си възстановят само 10-25% от своите криптовалути.

29.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.