Home

Директорът на Binance сред най-богатите хора в света

10.01.2022 18:10 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Binance сред най-богатите хора в света

Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, бързо настига технологичните милиардери по отношение на нетното богатство според Bloomberg.

Енигматичният шеф на Binance се оценява около $96 милиарда според статия на Bloomberg от 9-ти януари, която разглежда по-отблизо най-богатите в крипто пространството.

Това е първият път, когато Bloomberg Billionaires Index оценява богатството му и това прави Джао най-богатият човек в Азия, ако индекса е точен. Въпреки че не е бил добавен към индекса към момента на писане, в доклада се посочва, че това богатство го нарежда над сегашния най-богат човек в Азия, индийския енергиен магнат, Мукеш Амбани.

Единадесетият най-богат в света

С общо нетно състояние от $96 милиарда Джао ще бъде класиран като единадесетия най-богат човек на планетата според Bloomberg. Той има два пъти по-голямо богатство от съоснователя на Alibaba Джак Ма, който се оценява на около $40 милиарда.

Осем от десетте най-богати хора в света са американски технологични милиардери. Джао скоро може да бъде сред тях, тъй като не изостава много от Лари Пейдж и Сергей Брин от Google, които се оценяват на $120 милиарда всеки.

Марк Зукърбърг от Facebook е на пето място с приблизителна нетна стойност от $124 милиарда, докато съоснователят на Microsoft Бил Гейтс е точно над него със $135 милиарда. Челното място се държи от Илон Мъск, за когото се твърди, че струва невероятните $263 милиарда според индекса на Bloomberg. Близнаците Уинкълвос за сравнение се оценяват на около $5 милиарда всеки.


В доклада се добавя, че Джао би могъл да струва дори повече, ако бъдат включени неговите криптовалути:

Състоянието на Джао може да бъде значително по-голямо, тъй като оценката на богатството не взема предвид личните му криптовалути, които включват Биткойн и собствения токен на неговата фирма.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ‘Ето няколко крипто тренда за 2022 г.’

Binance Coin (BNB) беше един от най-добре представилите се през 2021 г., скачайки с 1,265% през годината. Bloomberg изчисли, че Binance е генерирала повече от $20 милиарда приходи миналата година, като анализира обема на търговията и таксите. Информационната агенция посочва, че „предполагаемо Джао притежава 90% от фирмата, въз основа на неговите публични изявления и регулаторни документи в юрисдикциите“.

Самият Джао отказа да коментира историята, се добавя в доклада. В началото на септември беше съобщено, че CZ каза, че IPO в САЩ ще започне до три години.

Binance победи всички

Binance е водещата световна платформа за спот крипто търговия. Според CoinGecko, борсата е обработила $11.5 милиарда обем на търговия през последните 24 часа. Най-близката конкурентна борса по отношение на дневния обем е OKEx с по-малко от половината от това при оценка $4.4 милиарда.

Американският борсов гигант Coinbase е класиран на пето място по текущи дневни обеми с $2.8 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Nasdaq отправя сериозно предупреждение за долара

Анализатор на Nasdaq изрази загриженост относно съюза БРИКС, предупреждавайки, че блокът може да предизвика криза за щатския долар.

30.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Кредиторите на FTX недоволни от минималните суми, които ще получат

Съгласно актуализираните наскоро документи за несъстоятелност, споделени от кредитора на FTX Сунил Кавури, лицата, които са загубили пари от борсата, могат да очакват да си възстановят само 10-25% от своите криптовалути.

29.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.