НАЧАЛО Други

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

22.10.2021 12:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

С повече от $2 трилиона под управление, гигантът е един от най-големите играчи в света на инвестициите.

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CNBC.

Фирмата, която се е ангажирала с пазара чрез ценни книжа, свързани с криптовалути, сега разглежда “търговията с определени криптовалути като част от нашите стратегии за проследяване на тенденциите или стратегии, ориентирани към кванти, след което ще свършим повече работа по фундаменталната страна”, каза Ивасцин.

“Така че това ще бъде постепенен процес, в който ще сме прекарали много време от страна на вътрешното усърдие, говорейки пред инвеститорите. И ние ще направим бебешки стъпки в област, която бързо се разраства.”

Фирмата вече търгува с ценни книжа, които са обвързани с крипто пазара, възползвайки се от ценовите несъответствия, които съществуват между различните продукти.

Ивасцин каза също, че фирмата обръща внимание на децентрализираното финансиране, описвайки го като “подривно”.

Не Пропускай: Биткойн е предпочитан пред златото – Пол Тюдор Джоунс

Pimco “мисли за сценарии, при които това може да ни накара да гарантираме, че сме конкурентоспособни да се справим с това, което е бързо променяща се среда, която предлага доста значимо стойностно предложение, особено за по-младите поколения или новото поколение на инвестиционната общност.

Коментарите на Ивасцин дойдоха, след като Биткойн скочи над рекордите за всички времена над $66,000 и пускането на първия базиран на фючърси Биткойн ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Акциите на Trump Media се сринаха след като обвиниха одитора им в измама

Trump Media отбеляза пореден спад в стойността на акциите си в петък след обвиненията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) срещу одиторската компания, наблюдавала дружеството, за участие в схема за „значителна измама“, продължила повече от две години, както се посочва в неотдавнашно заявление.

04.05.2024 18:30 1 мин. четене

Крипто стартъпите са получили над $930 милиона финансиране от VC фирми през април

По данни на DefiLlama през април фондовете за рисков капитал (VC) са вложили $935 милиона в крипто стартъпи, което е с 8% по-малко спрямо март, когато беше регистрирано най-голямото месечно набиране на средства от октомври 2022 г. насам.

04.05.2024 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск отправи предупреждение за долара

Докато алиансът БРИКС се стреми да намали глобалната зависимост от щатския долар, Илон Мъск, собственик на X (бивш Twitter), Tesla и SpaceX, изрази сериозна загриженост за бъдещето на зелените пари.

04.05.2024 17:00 1 мин. четене

Колко добре се представя златото срещу инфлацията

Неотдавнашният скок на златото до рекордните $2,431 за тройунция на 12 април подчертава потенциала му като средство за предпазване от инфлация.

04.05.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.