НАЧАЛО Други

AMC може да създадат собствена криптовалута

21.10.2021 20:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AMC може да създадат собствена криптовалута

Адам Арон, главен изпълнителен директор на веригата киносалони AMC, коментира, че компанията предполагаемо може да емитира собствена криптовалута.

AMC е „хиперактивен в крипто“

Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC “става хиперактивен в крипто“.

Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитент на криптовалута, както и изкупвател на криптовалута“, каза Арон, което означава, че компанията може да създаде свой собствен крипто токен.

Това е само една от половин дузина идеи, върху които работим в момента”, заключи Арон, въпреки че не посочи дали всички тези планове са свързани с криптовалутата.

Могат ли AMC да се справят с регулациите?

AMC станаха популярни сред инвеститорите на дребно като “меме акция“, наред с други компании като Gamestop (GME). Ако AMC пусне крипто токен, той вероятно ще привлече внимание, точно както неговите акции направиха през последните месеци.

Издаването на такъв токен в момента е трудно да се направи в САЩ поради ограничителни разпоредби.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Илон Мъск подкрепя приемането на Dogecoin от AMC

Докато статутът на AMC като утвърдена компания може да ѝ помогне да придобие легитимност, регулаторите затрудниха добре известните фирми Kik, Telegram и Facebook да издават собствена валута. Поради това усилията на театралната верига могат да се сблъскат с трудности по-рано от очакваното.

Въпреки тези предизвикателства, компанията няма да има проблеми с приемането на криптовалута. Очаква се AMC да приеме Биткойн и други криптовалути като метод на плащане до края на годината. Този октомври започна да разрешава крипто като плащане за карти за подарък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Австралийския изисква от крипто борсите да предадат информация за всички техни клиенти

Съобщенията сочат, че Австралийската данъчна служба (ATO) е поискала лични данни и подробности за транзакциите от крипто борсите за до 1.2 милиона сметки.

07.05.2024 19:30 1 мин. четене

Националната банка на Швейцария проучва начини да токенизира финансови активи

Председателят на Швейцарската национална банка Томас Джордан разкри в понеделник, че банката проучва оптималните методи за дигитално токенизиране на финансови активи с цел повишаване на сигурността и ефективноста на плащанията.

07.05.2024 19:00 2 мин. четене

Защо Саудитска Арабия увеличава цените на петрола за пазарите в Азия

Саудитска Арабия повиши цената на петрола си за клиенти в Азия, включително Китай, преди предстоящата среща на ОПЕК+ относно производствените цели.

07.05.2024 18:30 3 мин. четене

Крипто борсата Crypto.com достигна 100 милиона потребители по целия свят

На 6 май 2024 г. Crypto.com, известна крипто борса, гордо обяви, че е надхвърлила 100 милиона потребители в световен мащаб.

07.05.2024 17:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.