НАЧАЛО Биткойн

Алткойните ще се представят по-добре от Биткойн – Дан Морхед

17.10.2021 11:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алткойните ще се представят по-добре от Биткойн – Дан Морхед

Основателят и главен изпълнителен директор на Pantera Capital казва, че инвеститорите могат да очакват алткойните да се представят по-добре от Биткойн (BTC) в дългосрочен план.

В скорошно издание на Blockchain Letter на Pantera, ръководителят на фирмата за управление на цифрови активи очертава ключовите цитати на Дан Морехед от конференцията SALT 2021 в Ню Йорк. 

По време на конференцията Морхед каза, че докато компанията му е спечелила много от BTC, той подчерта, че повечето бъдещи печалби от криптовалути ще дойдат от инвестиции в алткойни.

“Моята гледна точка е: Биткойн беше невероятен – Биткойн фондът Pantera е нараснал с 67,000% от създаването си. Мисля обаче, че по-голямата част от бъдещите печалби ще бъдат от токени извън Биткойн. Знам, че това звучи [като ерес] за някои хора тук, но това е моето професионално мнение.”

Морхед сравнява възхода на Биткойн и неговите конкуренти с този на бума на технологичната индустрия в края на 90-те години.

“Това е като да кажете през 1998 г., че [по-голямата част от бъдещите технологични печалби ще дойдат извън Microsoft.

По това време Microsoft струваше 218 милиарда долара, Apple 3.5 милиарда долара, Amazon беше 2.2 милиарда долара. Google и Facebook бяха нула – те дори не съществуват. През годините, откакто Microsoft се справи отлично – той се покачи 10 пъти. 80% от технологичните печалби в тези пет акции обаче дойдоха извън Microsoft.


Това е гледната точка, която имам тук – мисля, че BTC ще се повиши много – около 10 пъти. Това е страхотна инвестиция… [но] мисля, че по-широкото портфолио ще [се справи по-добре].”

Към момента на писане BTC има пазарна капитализация от $1.274 трилиона, докато всички алткойни заедно имат пазарна капитализация от $ 1.21 трилиона, според данни от CoinMarketCap.


Не Пропускай: 
Ето за кои криптовалути има най-високи очаквания сред трейдърите

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Fantom разкрива нови подробности за новия си блокчейн

Фондация Fantom представи нова информация за иновативния си блокчейн от първи слой – Sonic Network, който ще се свърже с Етериум чрез мост от втори слой. Тази връзка ще позволи на Sonic да използва обширната потребителска база, ликвидността и различните протоколи на ETH.

19.05.2024 0:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Тази криптовалута на ръба на голямо движение нагоре – какво да следим

Широко следен крипто стратег очаква през следващите месеци значително покачване на водещ алткойн, свързан с изкуствения интелект (AI), в рамките на Топ 50.

18.05.2024 21:00 1 мин. четене

Заплаха за цената на Dogecoin – какво трябва да знаем

През последните дни цената на Dogecoin отбеляза леко повишение и към момента е $0.1522. През последните 24 часа цената на DOGE се е повишила минимално с 0.6%, като има потенциал за по-нататъшни увеличения. Някои анализатори обаче предупреждават за възможен спад на стойността в близко бъдеще.

18.05.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.