НАЧАЛО Крипто Крими

Директорът на най-голямата крипто измама в историята се призна за виновен

07.09.2021 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на най-голямата крипто измама в историята се призна за виновен

Ключова фигура в това, което се смята за най-голямата крипто измама в историята, се призна за виновен пред федерален съд на САЩ.

Глен Аркаро, директор и промоутър на BitConnect – крипто инвестиционна схема с висока доходност, която беше закрита през 2018 г. – се призна за виновен в заговор за извършване на измами, според изявление на Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ).

Според DOJ, Аркаро признава, че е подвел инвеститорите относно предполагаемата собствена технология на BitConnect, като например трейдинг бот и „софтуер за волатилност“, което помогнало на схемата да се сдобие с милиарди долари.

Главният прокурор на САЩ Ранди С. Гросман от южния окръг на Калифорния каза,

„Аркаро и неговите доверени лица се възползваха от интереса на инвеститорите към криптовалутите. В резултат на това, потресаващ брой хора загубиха огромна сума пари.”

Министерството на правосъдието казва, че Аркаро е начело на голяма мрежа от промоутъри в Северна Америка, известна като референтна програма BitConnect. Той печели цели 15% от всяка инвестиция в „Програмата за кредитиране“ на BitConnect, а също така получава части от други инвестиции, които идват от скрит фонд.

ПРОЧЕТИ ОЩЕSEC разследва разработчика на децентрализираната крипто борса Uniswap

Райън Л. Корнер от Службата за вътрешни приходи (IRS-CI) в Лос Анджелис, посочва в изявлението на Министерството на правосъдието, че Аркаро умишлено е избегнал регулаторните изисквания към Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) и FinCEN.

Аркаро се възползва от появата на пазарите на криптовалути, привличайки невинни инвеститори по целия свят, като им обещавал гарантирана възвръщаемост, използвайки интернет и социалните медии, за да достигне до по-голям брой жертви с по-голяма лекота и бързина … За да прикрие и разшири схемата си, Аркаро и неговите съучастници са заобикаляли разпоредбите за докладване пред SEC и FinCEN, американски агенции, създадени с цел защита на инвеститорите и защита на нашите финансови системи. IRS-CI ще преследва и изкоренява тези измами, за да защити инвеститорите и да изправи тези финансови измамници пред правосъдието.

Аркаро призна, че е спечелил поне $24 милиона чрез схемата, които трябва да изплати на инвеститорите, според изявлението на DOJ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Компанията зад Terra (LUNA) отказва да плати $5.3 милиарда глоба

Срещу Terraform Labs и нейния главен изпълнителен директор До Куон са повдигнати сериозни обвинения от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

02.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.