Home

За какво съжалява Виталик Бутерин по отношение на Етериум?

02.09.2021 12:01 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
За какво съжалява Виталик Бутерин по отношение на Етериум?

За шест години Етериум премина от новооткрит проект към глобална платформа за сетълмент, преместваща $9 милиарда на ден - с приложения, вариращи от DeFi до NFT.

Но кое е единственото нещо, за което съоснователят на Етериум, Виталик Бутерин, съжалява най-много?

„Цялото нещо с „8-те съоснователи“ (и избирането им толкова бързо и без дискриминация)“, разкри той днес в Twitter AMA.

Тези осем съоснователи са самият Бутерин, покер треньорът Михай Алиси, канадският предприемач Антъни Ди Йорио, програмистът Джефри Уилке, математикът Чарлз Хоскинсън, Амир Четрит, който работеше върху Colored Coins, изпълнителният директор на SyNerG Music Джоузеф Любин и компютърният учен Гавин Ууд.

Хоскинсън сега е основателят на Cardano, който въвежда смарт договори този месец, докато Гавин Ууд изгражда Polkadot. И двете са топ 10 блокчейн платформи по пазарна капитализация.

По това време имаше голям дебат дали Етериум трябва да бъде корпорация със стопанска цел или с нестопанска цел. Почти беше инкубирана като компания, но документите така и не бяха подписани. Този въпрос имаше разногласия и дори доведе до изгонването на Хоскинсън от групата.

„Хората са по-трудни за координиране в малки групи, отколкото очаквах. Не можете просто да накарате всички да седнат в кръг, да видят присъщата си доброта един в друг и да се разберат, особено когато има огромни конфликти“, добави Бутерин в отговор на подобен въпрос.

Други въпроси

По отношение на дизайна на самата Етериум Виртуална Машина (EVN), Бутерин каза, че е лоша идея да се направи 256 битова, докато тя трябваше да бъде „64 битова с bigint функция с произволен размер“. Това се отнася до процесорна мощност, като 64 -битовите системи могат да обработват данни по-бързо.

Бутерин предположи, че ако не се занимаваше с криптовалута, вероятно щеше да работи по проектирането на своеобразна платформа за социални медии.

ПРОЧЕТИ ОЩЕFTX.US ще пусне крипто деривати след придобиването на LedgerX

Той също така обсъди, че все още остава донякъде дигитален номад, въпреки че сега не се мести толкова често, живеейки на места в продължение на месеци.

„Имам чувството, че дългият ми престой в Сингапур миналата година ме промени доста. Беше интересно просто … да бъда сам и със собствените си мисли за първи път от близо десетилетие“, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за цената на златото през 2025 г. от JPMorgan и Bank of America

Седем големи финансови институции, сред които JPMorgan Chase и Bank of America, очакват златото да достигне нови върхове до 2025 г.

05.10.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Добивът на Биткойн може да помогне за стабилизирането на енергийните мрежи според Hive

Взаимодействието с регулаторните органи е от съществено значение за индустрията за добив на Биткойн (BTC).

05.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Кредиторите на FTX от еврозоната са готови за получаване на дължимите суми

Кредиторите на FTX в еврозоната ще получат плащания в евро въз основа на цените при затваряне на пазара през 2022 г., плюс такси за обработка в размер до 30%.

05.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.