НАЧАЛО Биткойн

Биткойн тепърва ще нараства според модели на акумулация

08.08.2021 15:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн тепърва ще нараства според модели на акумулация

Моделите на акумулация при Биткойн продължават да сочат към факта, че скорошното рали може да не приключи скоро.

Инвеститорите продължават да трупат от актива, тъй като обемът BTC, изпратен до борси, за да бъде продаден или търгуван, пада под темпа на натрупване.

Оттоците от борсите продължават да надвишават притоците, което сигнализира за модел на натрупване.

В сряда цената на Биткойн падна под $38,000, като се търгува в диапазона от $37,000. Притоци от 11.3K BTC към борси корелират с този спад в цената. Но в следващите два часа след този спад на цените се забелязват още отливи на биткойни от борсите. 19.3K BTC бяха премахнати през следващите два часа след спада на цената, което показва, че инвеститори натрупват, вместо да продават.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ‘Мега богатите’ Биткойн китове изчезват

Оттоците от борси към лични портфейли за съхранение продължават да се увеличават. Обемите на BTC резервите на борсите са намалели след ценовия срив от рекордно високите нива и броят продължава да намалява. 

Повече монети, които напускат борсите, отколкото идват, показва, че в момента няма натиск от страна на продавачите. 

Преди малко повече от седмица доклад от CryptoQuant показа, че обемът на Биткойн, който в момента се държи на борсите, е спаднал с над 100K само за период от два дни. Такива числа често показват, че на пазара има значителен натиск от купувачите. Натискът за покупки обикновено води до натрупване, което от своя страна увеличава стойността на актива.

Водещите борси продължават да виждат големи обеми BTC, които напускат борсите всеки ден. Централизирани борси като Binance и Coinbase са видели най-голям отлив на Биткойн.

Показателите сочат, че общите настроения на пазара са в полза на купуване и задържане. Тези инвеститори по всяка вероятност ще продължат да купуват колкото се може повече биткойни и ще задържат тези монети в очакване на възход.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Бомбастична прогноза за цената на Биткойн за следващото десетилетие

На фона на възхода на спот Биткойн ETF и неотдавнашното халвинг събитие, заедно със значителни скокове на цените, вниманието върху криптовалутите увеличава.

17.05.2024 6:30 2 мин. четене

Биткойн не е инвестиция, нито валута според президент на Федералния резерв

Президентът на Федералната резервна банка на Минеаполис Нийл Кашкари отново разкритикува Биткойн, заявявайки, че практическата полза от криптовалутата е ограничена.

16.05.2024 19:00 2 мин. четене

Инвестиционната фирма Pine Ridge Advisers са инвестирали в Биткойн ETF за над $200 милиона

Ерик Балчунас от Bloomberg съобщи, че Pine Ridge Advisers, консултантска фирма в областта на инвестициите, наскоро е придобила дял в Биткойн ETF.

16.05.2024 18:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн през 2024 година – бум или срив на цената?

Биткойн, пионерската криптовалута, която създаде цял нов клас финансови активи, продължава да привлича все по-голямо внимание всяка година.

16.05.2024 14:25 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.