НАЧАЛО Регулации

Сенатори се стремят да освободят Биткойн миньорите от данъчни тежести в Инфраструктурния законопроект

07.08.2021 12:45 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатори се стремят да освободят Биткойн миньорите от данъчни тежести в Инфраструктурния законопроект

Сенаторите Рон Уайдън, Синтия Лумис и Пат Тууми предложиха изменение на законопроекта, който се стреми да събере $28 милиарда в данъци.

Двупартийно изменение би обезсилило разпоредбата за криптовалута, прикрепена към законопроекта за инфраструктура за $1 трилион, който се обсъжда в Сената на САЩ.

Сенаторите Рон Уайдън (D-OR), Синтия Лумис (R-WY) и Пат Туми (R-PA) въведоха изменение, което би освободило Биткойн миньорите и валидаторите в други блокчейн мрежи от разпоредба, целяща набиране на $28 милиарда данък приходи.

Оригиналният език в законопроекта промени дефиницията на брокер за данъчни цели, като включи “всяко лице, което (за възнаграждение) е отговорно и редовно предоставя и обслужва трансфери на цифрови активи”.

Това означава, че цял набор от крипто актьори, които не са попечители, включително миньори и валидатори в мрежи с доказателство за залог, по закон ще бъдат задължени да подадат формуляр 1099 – който иска имена и адреси на клиенти – в Службата за вътрешни приходи.

Както генералният съветник на Compound Джейк Червински отбеляза миналата седмица:

Както тези, които разбират крипто, вече знаят, потребителите са псевдонимни и достъпът е без разрешение. Буквално е невъзможно актьори, които не са попечители, като миньори, да получат информацията, от която се нуждаят, за да попълнят формуляр 1099.

Той продължи:

На практика това би могло да означава фактическа забрана за добив в САЩ.

Дори и да е непрактично, това представляваше начин за събиране на лични данни за потребителите на крипто.

Предложеното изменение показва, че това не е намерението на разпоредбата. Изрично се изключват отговорните за “валидиране на транзакции с разпределена книга”, както и създателите на портфейли и разработчиците на протоколи.

Индустриалните групи за застъпничество Blockchain Association и Coin Center публикуваха съвместно изявление с борсата Coinbase, финтех компанията Square и Ribbit Capital в подкрепа на изменението.

Твърдейки, че оригиналният език на законопроекта “би поставил неизползваеми изисквания към крипто технологиите”, те написаха:

Изясняването на разпоредбата за справяне с нашите притеснения няма да повлияе на изискванията за докладване на крипто борсите, които работят от името на клиентите.

Сенатор Уайдън е дългогодишен защитник на поверителността в мрежата. Миналата година той спонсорира законопроект, който би предотвратил неоправдани търсения в инернет историята на потребители в САЩ. Сенатор Лумис е привърженик на Биткойн и вярва, че дефлационните свойства на валутата осигуряват противоотрова срещу експанзионистичната парична политика на Федералния резерв. От своя страна, сенатор Тууми през юни написа писмо до министъра на финансите Джанет Йелън с молба да преосмисли предложените изисквания на FinCEN за събиране на данни за частни портфейли за криптовалута.

Сенатът ще бъде зает с обсъждането на други изменения в Инфраструктурния законопроект , които се очаква да бъдат гласуван преди камарата да влезе в почивка този уикенд.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повече от 1 на 10 американци са инвестирали в крипто тази година

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

05.05.2024 18:30 1 мин. четене

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.