Home

На Ripple е предоставен достъп до записките на Binance във връзка с делото на SEC

05.08.2021 15:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
На Ripple е предоставен достъп до записките на Binance във връзка с делото на SEC

Делото между крипто компанията Ripple и Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) пое обрат тази седмица, когато на компанията беше предоставен достъп до документите на Binance.

Американският съдия магистрат Сара Нетбърн уважи искането на изпълнителния директор на Ripple Брад Гарлингхаус за “Получаване на международно откритие” на записи на Binance.

Според документа, одобрението е направено на 3-ти август.

“ЗАПОВЕД, с която се предоставя 274 писмо с искане за откриване. Съдът ще комуникира с адвокат, за да организира доставката на писмата.”

Като част от делото срещу Ripple за продажба на нерегистрирани ценни книжа, SEC твърди, че Гарлингхаус е продал над 357 милиона XRP токени на платформи за търговия с крипто на инвеститори по целия свят.

Юридическият екип, представляващ Гарлингхаус, поиска документи от “Binance Holdings Limited” на 2-ри август.

В заявлението се посочва, че изпълнителният директор на Ripple търси откритие въз основа на добросъвестното си убеждение, че Binance притежава уникални документи и информация относно този случай. Записите засягат XRP транзакции, за които се твърди, че са извършени от Гарлингхаус и могат да предоставят доказателства, че изпълнителната власт на Ripple е извършила транзакциите извън юрисдикцията на SEC.

Юридическият екип на Ripple цитира раздел пети от Закона за ценните книжа от 1933 г., в който се посочва, че предполагаемите незаконни продажби на XRP се прилагат само за вътрешни продажби и оферти за ценни книжа. Адвокатите заявиха, че продажбите на XRP от страна на Гарлингхаус са “преобладаващо в платформи за търговия с цифрови активи извън Съединените щати” и не подлежат на закона, на който SEC се е позовал.

През юни Гарлингхаус и Ларсен подадоха молба с искане до международните власти за документи от няколко други крипто борси извън САЩ, включително Bitstamp, Huobi и Upbit.

От Ripple също така твърдят, че SEC не може да регулира XRP като ценна книга, тъй като това е средство за размяна, използвано за международни и вътрешни транзакции. В средата на юли съдия Нетбърн разреши на фирмата да депозира Уилям Хинман, бивш служител на SEC, който публично заяви, че ETH не е ценна книга.

Делото започна през декември 2020 г., когато SEC подаде жалба срещу Ripple, твърдейки, че Гарлингхаус и съоснователят Крис Ларсен са провеждали нерегистрирано предлагане на ценни книжа с техните продажби на токени XRP.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да изненада мечките

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Кредиторите на FTX недоволни от минималните суми, които ще получат

Съгласно актуализираните наскоро документи за несъстоятелност, споделени от кредитора на FTX Сунил Кавури, лицата, които са загубили пари от борсата, могат да очакват да си възстановят само 10-25% от своите криптовалути.

29.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.