НАЧАЛО Биткойн

Genesis Digital Assets набират $125 милиона за разширяване на операциите за Биткойн добив

31.07.2021 9:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis Digital Assets набират $125 милиона за разширяване на операциите за Биткойн добив

Genesis Digital Assets, компания за копаене на Биткойн, активна от 2013 г., обяви кръг от $125 милиона за собствено финансиране, за да подкрепи плановете за разширяване на компанията.

Кръгът дойде от Kingsway Capital, базиран във Великобритания фонд за частни инвестиции. Той е фокусиран върху граничните нововъзникващи пазари и има над $2 милиарда активи под управление (AUM). Техният главен изпълнителен директор Мануел Стоц, който се присъедини към борда на директорите на Genesis като част от кръга, коментира кръга.

Биткойн ще бъде най -важната технология за финансово включване на бедните и небанкираните в световен мащаб, а добивът осигурява сигурност, за да стане това възможно”, каза Стотц.

“Екипът на Genesis изгражда изключително печеливши мащабни ферми за добив на Биткойн в продължение на почти осем години и индустрията съществува едва от дванадесет.”

Genesis е добил над $1 милиард в BTC досега, се казва в съобщението. През 2021 г. компанията се стреми да разшири и увеличи операциите си, за да получи по-значителен дял от световния дял на хaшрейтa – понастоящем около 2,6%, твърдят от компанията.

Абдумалик Мирахмедов, изпълнителен председател и съосновател на Genesis, също коментира кръга за финансиране.

“Нашата мисия е да осигурим инфраструктурата, която да задвижва революцията на паричната система с отворен код и ние сме развълнувани да имаме Kingsway Capital и Мануел Стоц на борда, докато продължаваме да мащабираме нашите минни операции.”

Genesis заяви, че планира да инвестира получените средства в закупуване на ново оборудване и изграждане на нови центрове за данни в САЩ и Северните региони. Фирмата се стреми да разшири сегашния си капацитет на център за данни от 150 мегавата и 2,6 екхаша в секунда (EH/s) капацитет на хашрейт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да тласне Биткойн до $150,000 според крипто експерт

Анализаторът на Real Vision Джейми Каутс предполага, че представянето на американския долар спрямо другите основни валути ще окаже влияние върху цената на Биткойн (BTC).

18.05.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.