НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ликвидира $340 милиона в дълги позиции

16.01.2021 0:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ликвидира $340 милиона в дълги позиции

През последните няколко часа Биткойн спадна с около $3000 и ликвидира над $340 милиона в дълги позиции в процеса.

При крипто няма скучни дни. Това се подчертава по-силно от всякога през последните няколко седмици. Цената на Биткойн, както и цената на много алткойни, започнаха да си менят посоката на движение непрекъснато, но отново, това доведе до огромни обеми ликвидации.

Данните разкриват, че само през последния час на големи борси са били ликвидирани почти $400 милиона както на дълги, така и на къси позиции.

Това се случи, тъй като цената на Биткойн се срина от около $37,700 до $34,380, като загуби малко над $3,000 в процеса и се възстанови до над $36,000.

От това дългите позиции представляват 86,5%, като броят им достига $343 милиона. Естествено, преобладаващият брой ликвидации идва от пазара на Биткойн.

Водещият в обема на ликвидацията е Binance, следван от Huobi и след това Bybit.

Изглежда, че увеличението преди внезапното падане може да е било капан за бикове, тъй като ликвидациите през последните 24 часа също са в голяма полза за мечките.

През последния ден видяхме ликвидации на стойност над $1 милиард, 85% от които бяха на дълги позиции.

Общо над 108,770 търговци бяха ликвидирани през последните 24 часа.

Това показва две неща. Първо, пазарът е особено нестабилен през последните няколко седмици и въпреки че в дългосрочен план изглежда в полза на биковете, това не гарантира, че цената няма да се върне. На второ място, голяма част от пазара използва прекомерен ливъридж, както става ясно от масивния брой ликвидации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

05.05.2024 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да започне да се насочва към нови върхове – Питър Бранд

Известният търговец Питър Бранд разпали значителен дискурс в общността на криптовалутите с най-новата си прогноза, показваща, че Биткойн (BTC) може потенциално да преразгледа предишните си върхове, ако се придържа към традиционния бичи модел.

05.05.2024 9:30 2 мин. четене

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

05.05.2024 8:30 2 мин. четене

Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

Биткойн (BTC) отново привлече вниманието на инвеститорите, тъй като се появяват признаци за потенциално възстановяване на цената след спада от $68,000 до около $56,000, причинявайки известно сътресение в доверието на инвеститорите въпреки оставащите бичи настроения сред няколко анализатори.

05.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.