НАЧАЛО Финтех

Walmart да създаде финтех стартъп с инвестиционната фирма зад Robinhood

14.01.2021 10:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Walmart да създаде финтех стартъп с инвестиционната фирма зад Robinhood

Walmart заяви в понеделник, че създава финтех стартъп с Ribbit Capital, една от инвестиционните фирми зад Robinhood, за да създаде уникални и достъпни финансови продукти за служителите и клиентите на Walmart.

Веригата не сподели името на новата компания и не каза кога нейните дигитални финансови услуги ще бъдат достъпни.

Walmart ще има мажоритарен дял във финтех стартъпа, а бордът му ще включва няколко ръководители на компании, включително финансовия директор Брет Бигс и главния изпълнителен директор на Walmart в САЩ Джон Фърнър.

Компанията заяви, че също така ще назначи независими експерти в бранша и може да придобие или да си партнира с други финтех компании.

В продължение на години милиони клиенти се доверяват на Walmart не само да им спестяват пари, когато пазаруват при нас, но и да им помагат да управляват финансовите си нужди”, каза Фърнер в съобщение.

“И те ясно заявиха, че искат повече от нас на арената на финансовите услуги.”

С повече от 4,700 магазина в цялата страна, Walmart взаимодейства с милиони клиенти всяка година – включително някои, които нямат връзка с банка или финансов съветник.

Walmart вече предлага някои финансови услуги на клиентите. Например има Walmart MoneyCard, предплатена дебитна карта, която клиентите могат да зареждат с пари и да използват за покупки. Картата има някои функции, които насърчават управлението на парите или помагат на хора, които могат да имат по-слаба кредитна история, като например не начисляват такси за овърдрафт, без месечна такса и без изискване за минимален баланс.

Търговецът предлага и алтернативни планове за плащане на клиенти с ограничен бюджет, като например отлагане и Klarna, опция за онлайн финансови услуги, която позволява на купувачите да купуват артикул веднага и да плащат на вноски.

Съсобственикът на Walmart на новата компания, Ribbit Capital, има история на инвестиции във финтех компании. Портфолиото му включва Robinhood, Credit Karma, компания, която предлага лесни за потребителите инструменти като безплатни проверки на кредитния рейтинг; и Affirm, финансов кредитор, който предлага на клиентите алтернативни възможности за плащане като закупуване сега и плащане по-късно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.