НАЧАЛО Биткойн

Пенсионни фондове активно инвестират в Биткойн чрез Grayscale

11.01.2021 22:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пенсионни фондове активно инвестират в Биткойн чрез Grayscale

Пенсионните фондове започват да инвестират в Биткойн, според институционалната фирма за управление на активи за криптовалута Grayscale.

Изпълнителният директор на Grayscale Майкъл Зоненшайн  каза на Bloomberg, че желаният пазарен сегмент се присъединява към хедж фондове и дарения, за да получи експозиция към BTC чрез Grayscale Bitcoin Trust.

 

“Започнахме да виждаме участие не само от сегмента на хедж фондовете, от който отдавна сме виждали участие, но сега то е отскоро от други институции, пенсии и дарения …
 
Размерите на разпределенията, които те правят, също нарастват бързо.”

 

Данните на междуправителствената организация за икономическо сътрудничество и развитие (OCED) показват, че през 2019 г. в американските пенсионни фондове са били държани около 18,75 трилиона долара.

 

Пакетът от криптоинвестиционни продукти на Grayscale процъфтява през 2020 г. и през новата година. Фирмата наскоро придоби 1,313 BTC от името на своите клиенти за един ден през декември. По това време партидата BTC е на стойност 24 милиона долара. Сега струва 49 милиона долара.

 

Сега Grayscale има общо 27.4 милиарда долара активи под управление.

 

23 милиарда долара са инвестирани в Grayscale Bitcoin Trust и 3,5 милиарда долара са в Grayscale Ethereum Trust, последвани от по-малки суми в другите инвестиционни продукти на компанията, които покриват XRP, Лайткойн (LTC), Биткойн Кеш (BCH), Етериум Класик (ETC) , Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) и Horizen (ZEN).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

05.05.2024 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да започне да се насочва към нови върхове – Питър Бранд

Известният търговец Питър Бранд разпали значителен дискурс в общността на криптовалутите с най-новата си прогноза, показваща, че Биткойн (BTC) може потенциално да преразгледа предишните си върхове, ако се придържа към традиционния бичи модел.

05.05.2024 9:30 2 мин. четене

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

05.05.2024 8:30 2 мин. четене

Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

Биткойн (BTC) отново привлече вниманието на инвеститорите, тъй като се появяват признаци за потенциално възстановяване на цената след спада от $68,000 до около $56,000, причинявайки известно сътресение в доверието на инвеститорите въпреки оставащите бичи настроения сред няколко анализатори.

05.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.