Home

Venmo добавя функция за осребряване на чекове, отказва такси за стимулни чековe

07.01.2021 11:55 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Venmo добавя функция за осребряване на чекове, отказва такси за стимулни чековe

Venmo обяви, че ще започне да предлага нова услуга за осребряване на чекове "Cash a Check" в мобилното си приложение.

Функцията може да се използва за осребряване на чекове, изплащане на заплати и правителствени чекове в САЩ, включително новите стимулни чекове, казва компанията. 

Въпреки че обикновено ще има такси, свързани с функцията Cash a Check, Venmo казва, че те махат таксите за стимулиращите средства за ограничен период от време.

За да отговарят на условията за използване на пари в брой, клиентите на Venmo трябва да имат активиран директен депозит или дебитна карта Venmo в акаунта си, включени услуги за местоположение и потвърден имейл адрес.

Клиентите, които получат достъп до функцията, ще могат да направят снимка на одобрения си чек и да го изпратят на приложението Venmo за преглед, подобно на това, което биха направили, ако искат да осребрят чек в приложение за мобилно банкиране. 

Чекът ще бъде прегледан след няколко секунди, макар че при специални обстоятелства прегледът може да отнеме няколко минути или дори до един час преди да бъде взето решението за одобрение.

Ако бъдат одобрени, парите незабавно ще бъдат преведени по сметката на клиента във Venmo.

Услугата временно ще премахне таксите за стимулни чекове, които се пускат сега и през следващите няколко седмици, но в крайна сметка такси от 1% ще се прилагат за всички чекове, осребрени в приложението с предварително отпечатан подпис, с минимална такса от $5,00. 

Другите чекове, включително ръчно подписани разплащателни ведомости и държавни чекове, ще имат 5% такса за осребряване на чекове или минимум $5,00, съгласно условията на PayPal.

Винаги търсим нови начини да улесним достъпа и управлението на парите, особено когато хората продължават да изпитват финансови затруднения сред глобалната пандемия“, каза Дарел Еш, Venmo SVP и GM, в изявление относно новата услуга.

Знаем, че за здравето и безопасността са най-важното за мнозина, наличието на безопасен начин за достъп до стимулните чекове е от съществено значение за много от нашите клиенти, особено за онези, които получават чекове на хартиен носител и трябва да посетят физическо място…” каза той. 

Представяйки функцията Venmo Cash a Check, ние не само даваме възможност на нашите клиенти да получат бърз и безопасен достъп до парите си от комфорта на собствените си домове, но също така се отказваме от всички такси за осребряване на държавни чекове, за да гарантираме, че клиентите могат да използват стимулните си средства за плащане на нещата, от които се нуждаят най-много“, добави той.

Преминаването на компанията в кеширане на чекове не прави приложението за плащане алтернатива на онлайн банкирането. Вместо това, той до голяма степен служи за начин Venmo да се възползва от притока на стимулни плащания, които сега се предлагат на потребителите в САЩ.

Финтех компаниите се опитват да докажат своята стойност на клиентите, като предлагат по-бърз и лесен достъп до стимулни плащания. Банкови стартъпи като Current и Chime например започнаха да изпращат плащания на клиенти преди други традиционни банкови институции.

Venmo каза, че тази функция се предлага сега за потребители на мобилни приложения на iOS и Android. Компанията препоръчва на потребителите да изтеглят най-новата версия на приложението и да актуализират до най-новата операционна система на мобилното си устройство за най-добра производителност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Марк Зукърбърг представи новите смарт очила на Meta

Марк Зукърбърг наскоро презентира първия напълно функционален прототип на смарт очилата с добавена реалност на Meta, наречени Orion, твърдейки, че те са най-усъвършенстваните по рода си

26.09.2024 9:31 2мин. четене Alexander Zdravkov

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.