НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР предупреждава американските инвеститори за измамни крипто приложения

21.07.2022 8:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ФБР предупреждава американските инвеститори за измамни крипто приложения

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) предупреждава за киберпрестъпници, които таргетират инвеститори в криптовалути.

Според ФБР киберпрестъпниците използват мобилни приложения за инвестиране в криптоактиви като инструменти за примамване на нищо неподозиращите жертви.

ФБР е забелязало, че киберпрестъпници се свързват с американски инвеститори, твърдейки, че предлагат законни инвестиционни услуги в криптовалута, убеждавайки инвеститорите да изтеглят измамни мобилни приложения, с които да ги измамят.”

Федералната агенция твърди, че тези злонамерени субекти използват идентификационната информация на легитимни фирми и създават фалшиви уебсайтове, за да измамят инвеститорите.

В един от случаите на измама, донесла на киберпрестъпниците близо $4 милиона за около шест месеца, жертвите са били подведени да изтеглят фалшиво приложение и да депозират криптоактиви в платформата.

Между 22 декември 2021 г. и 7 май 2022 г. неидентифицирани киберпрестъпници, представящи се за легитимна финансова институция на САЩ, са измамили най-малко 28 жертви с приблизително $3.7 милиона.

Киберпрестъпниците убеждават жертвите да изтеглят приложение, което използва името и логото на действителна американска финансова институция, и да депозират криптовалута в портфейли, свързани със сметките на жертвите в приложението.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Morgan Stanley може да купят държавни облигации на Ел Салвадор

Когато 13 от 28-те жертви се опитали да изтеглят средства от приложението, те получили имейл, в който се посочвало, че трябва да платят данъци върху инвестициите си, преди да извършат изтеглянето. След като платили предполагаемия данък, жертвите останали неспособни да изтеглят средствата.”

По данни на ФБР досега киберпрестъпниците са измамили над 200 жертви и са прибрали повече от $40 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съдят наследника на бижутерския гигант Cartier за пране на пари чрез USDT

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение и задържа Максимилиан дьо Хуп Картие, наследник на бижутерската империя Cartier, за предполагаем заговор за пране на приходи от трафик на наркотици чрез използване на Tether (USDT).

04.05.2024 16:30 1 мин. четене

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Нидерландските власти иззеха 11.4 милиона евро от ръководител на крипто измама

Нидерландската служба за финансови разследвания (FIOD) обяви задържането на 26-годишно лице, за което се предполага, че е свързано с измамни дейности в рамките на схемата ZKasino, както и конфискацията на активи на обща стойност 11 милиона евро.

04.05.2024 14:00 1 мин. четене

Джъстин Сън излъгал в съда, че има дипломатически имунитет

Източници, запознати със съдебното дело Ричард Хол и Лукаш Юрашек срещу Rainberry Inc., разкриват, че опитът на Джъстин Сън да се позове на дипломатически имунитет, за да избегне отговорност във връзка с действията си, докато ръководи купувача на BitTorrent, е бил неуспешен.

04.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.