НАЧАЛО Блокчейн

Стартирането на хард форка Vasil няма да бъде отложено, твърди разработчик на Cardano

14.07.2022 18:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стартирането на хард форка Vasil няма да бъде отложено, твърди разработчик на Cardano

Според KtorZ, техническия директор на Cardano Foundation за разработка на софтуер с отворен код, хард форкът на Cardano, който бе именуван "Vasil", напредва по план, въпреки спекулациите на критиците в крипто общността в Twitter, които твърдят обратното.

Актуализацията на Vasil е най-амбициозният проект на компанията досега, според Input Output Global, екипът за разработка зад Cardano. Актуализацията на Vasil изисква тясно сътрудничество с няколко екосистемни инициативи, а IOG си сътрудничи с Dquadrant и протокола Indigo.

 

Наблюдава се рязко нарастване на броя на разработчиците, които искат да използват мрежата Cardano като своя платформа за изграждане. Стремителният ръст и приемането на над 1,000 dApps в блокчейна на Cardano наложи обновяването на мрежата.

 

Дейността по разработване на мрежата Cardano се ускори, като броят на ангажиментите (т.нар. ‘commits‘) в Github е по-голям от този на конкурентите ѝ Етериум, Solana и Avalanche. Анализаторите обаче прогнозират, че цената на Cardano (ADA) може да спадне. Все още съществува опасност ADA да се срине до нивото си на подкрепа от $0.31.

 

Първоначално IOHK беше заявила забавяне в изпращането на актуализацията на хард форка до тестовата мрежа през юни. На 3 юли, когато работата напредна, екипът на IOHK интегрира хард форка в тестова мрежа, с което започна последното отброяване до стартиране в основната мрежа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-големият Биткойн кит вече държи над $2.5 милиарда

 

Тогава екипът заяви, че възнамерява да даде на борсите и SPO четири седмици, за да завършат всички необходими тестове и интеграционни дейности.

 

Според IOHK, че хард форкът на главната мрежа на Cardano вероятно ще се случи през последната седмица на юли. Съобщава се, че Cardano готви няколко актуализации, които ще подобрят мащабируемостта на мрежата и ще увеличат приемането му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Ликвидността на блокчейна на Coinbase ще се увеличи значително с това ново развитие

В сферата на криптовалутите всички погледи са насочени към Base, решението от втори слой на Coinbase, тъй като то се подготвя за голямо увеличение на ликвидността от дългоочакваното пускане на friend.tech.

29.04.2024 10:30 1 мин. четене

Polygon (MATIC) излезе с важно съобщение за своята общност

През първите месеци на второто тримесечие на 2024 г., въпреки слабите резултати на MATIC по отношение на цената, Polygon (MATIC) отбеляза забележителен напредък в дейностите по блокчейна и партньорствата.

29.04.2024 8:30 2 мин. четене

Крипто проектът Worldcoin стартира собствен блокчейн

Сам Олтман, мозъкът на OpenAI, се е насочил към ново начинание: собствения блокчейн на крипто стартъпа Worldcoin.

20.04.2024 9:00 2 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.