НАЧАЛО Алткойни

Voyager (VGX) се изстреля със 586% след съдебна разпоредба

13.07.2022 23:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Voyager (VGX) се изстреля със 586% след съдебна разпоредба

Въпреки няколкото бурни седмици, включващи съдебни дела и дори спиране на търговията в платформата, цената на криптовалутата на Voyager Digital отбеляза сериозен скок.

През последните седмици Voyager Digital издаде известие за неизпълнение на задълженията от крипто хедж фонда Three Arrows Capital (3AC), както и подаде молба за защита от фалит по глава 11, но през последния ден алткойнът VGX експлодира от $0.15 до пик от $1.03, което представлява 586% печалба.

Още в края на юни Voyager за пръв път подаде официално уведомление за неизпълнение от страна на 3AC, с което трябваше да бъде изплатен предишен заем в размер на около $650 милиона, състоящ се от 15,250 биткойна (BTC), както и $350 милиона в стабилната монета USDC.

Няколко дни по-късно Voyager обяви, че временно спира търговските дейности на платформата си поради проблеми с ликвидността, произтичащи от неизплатения дълг на 3AC, преди миналата седмица да започне процес на преструктуриране, като подаде молба за защита от фалит.

Във вторник CNBC съобщи, че федерален съдия в Ню Йорк е замразил активите на Three Arrows Capital в момент, когато местонахождението на съоснователите на фонда Су Джу и Кайл Дейвис остава неизвестно.

По-късно през деня токенът VGX започна сериозния си възход, въпреки че няма преки доказателства, че съдебното разпореждане е предизвикало това движение.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance изгори BNB на стойност $444 милиона

Заслужава да се отбележи също така, че тъй като Voyager спря търговията на своята платформа, инвеститорите, които държат VGX в приложението, всъщност не могат да продават или да се възползват от ралито. VGX обаче все още може да се купува и продава на поне дузина други криптоплатформи.

Voyager леко се коригира след първоначалният отскок, но остава с +412% през последните 24 часа, търгувайки се на цена от $0.78.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум: Таксите за газ достигнаха близо 4-годишно дъно

Потребителите на Етериум празнуват значителен спад в таксите за газ, отбелязвайки най-ниските нива в мрежата от началото на 2020 г.

13.05.2024 9:30 2 мин. четене

Прогноза за цената на Chainlink (LINK) през следващите 6 години

Chainlink наскоро регистрира лек отскок след значителен спад като в момента се търгува на цена от $13.58, отбелязвайки скромно увеличение от около 2% през последните 24 часа, което показва положителна промяна в импулса.

13.05.2024 7:30 2 мин. четене

Solana среща важна съпротива при $142 – какво означава това?

Неотдавнашният спад на пазара повлия на различни криптовалути, включително Solana (SOL), която се доближи до критично ниво на подкрепа, което е ключово за нейната бъдеща траектория.

12.05.2024 21:00 2 мин. четене

4 крипто кита започнаха да трупат големи количества от този алткойн

Данните от веригата разкриха значителни акумулации на PEPE токени от криптовалутни китове, което показва значителен интерес към актива.

12.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.