НАЧАЛО Финтех

Revolut разширява услугите си до пет нови държави

16.06.2022 21:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut разширява услугите си до пет нови държави

В пет нови държави ще бъде пусната "опростена" версия на приложението Revolut, която ще позволи на потребителите да получат достъп до сигурни парични преводи заедно с другите финансови услуги на приложението.

Клиентите в Шри Ланка, Чили, Еквадор, Азербайджан и Оман вече ще могат да използват приложението, за да превеждат пари в различни страни по света.

Предвижда се до края на годината приложението да бъде пуснато и в други региони, като се очаква да се появят и допълнителни функции, с което Revolut продължава да разширява своята марка.

Revolut изравни услугата си за парични преводи със собствената си инфраструктура за парични преводи, което позволява на клиентите да изпращат и получават пари ефективно. Доставчикът на приложения е подчинил услугите си на липсата на такси, стига преводите да се извършват между двама клиенти на Revolut, докато преводите към сметки, които не са на Revolut, се облагат с такса от един процент с минимална такса от $1 за клиентите в тези пет нови държави.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-големият Биткойн кит продължава да трупа BTC

Всяка такса за превод ще бъде показана в приложението, преди клиентът да потвърди превода, и се твърди, че за международните преводи ще се предлага “конкурентен” обменен курс.

С амбицията да обслужва емигранти и чуждестранни студенти, Revolut ще даде възможност на клиентите в допълнителни държави да извършват международни преводи в над 30 валути; от следващите няколко месеца.

Радваме се, че стартираме приложението на Revolut в още пет държави, тъй като продължаваме да разширяваме достъпа до бързите, сигурни и лесни парични преводи на Revolut в страни по целия свят“, коментира главният технологичен директор на Revolut Влад Яценко.

Revolut предефинира начина на изпращане и получаване на пари, като опростява процеса на международни преводи, предлага конкурентни такси и винаги осигурява най-добрия възможен обменен курс.

Традиционните преводи могат да ужилят клиентите със скрити такси, но ние премахваме всички такси за преводи, ако и [двете страни] са в Revolut – без значение къде се намирате. Освен това винаги предлагаме най-добрия възможен обменен курс – нещо, с което изключително много се гордеем.

Приложението е създало списък с чакащи за новата си услуга, като на избрани клиенти е предложен ранен достъп.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.