НАЧАЛО Алткойни

Губи ли Tether (USDT) позициите си пред останалите стабилни монети?

10.06.2022 16:43 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Губи ли Tether (USDT) позициите си пред останалите стабилни монети?

Цените на основните криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) понякога могат да се повишат или понижат с двуцифрени проценти в рамките на един ден.

В резултат на това повечето хора свързват криптовалутите с волатилност. Но някои криптовалути се опитват да постигнат точно обратното. Така наречените стабилни монети, които в идеалния случай са обвързани с фиатни валути като щатския долар на база 1:1 по всяко време.

Но какво ще стане, ако това съотношение вече не е равномерно?

Кой печели битката?

Обезценяването на Terra и последвалият ѝ срив предизвикаха шокови вълни на целия криптопазар. След нейния срив други големи стабилни монети като Tether (USDT) и USD Coin (USDC), както и DAI също станаха свидетели на промени. Но изглежда, че най-големият стейбълкойн, USDT, все още не може да се откъсне от миналото въпреки значителното развитие.

На 9 юни Tether разгърна USDT на Tezos, превръщайки се в 12-ия блокчейн, на който е налична популярната стабилна монета.

Всъщност това помогна на USDT да достигне зашеметяващата пазарна капитализация от $72.5 милиарда. Но не за дълго. Най-големият стебълкойн стана свидетел на нова корекция от 0.1%, като застана на нивото от $0.99.

Най-големата стабилна монета след тази на Tetber, USD Coin, достигна $5 милиарда пазарна стойност, а Binance USD, който стана третият по големина стебълкойн, натрупа още $1.4 милиарда стойност, според данни на CoinGecko. И двете валути са поддържали фиксирана стойност от $1.

От 9 май насам повече от 130 големи притежатели на криптовалути увеличиха баланса си в USD Coin. Тези притежатели увеличиха дяловете си с поне $1 милион и намалиха баланса си в Tether с поне $1 милион. Ето и графичното представяне:

Е, Tether наистина претърпя значителни загуби. За да бъдат нещата още по-лоши, през последните две седмици инвеститорите изтеглиха повече от $10 милиарда от USDT. Това доведе до спад на пазарната капитализация на дигитални актив до $75 милиарда в течение на времето.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Mastercard ще позволят на клиентите си да купуват NFT директно

Между 9 май и момента на писане на статията USDT загуби $11 милиарда пазарна капитализация, тъй като притежателите започнаха да обменят стабилната монета за щатски долари заедно с UST.

Изберете страна

Разбира се, USDT все още остава водещият играч на пазара на стабилни монети. Но с течение на времето започнаха да циркулират съмнения. Tether твърди, че поддържа обвързаността си с щатския долар чрез еквивалентно количество резерви, които включват търговски ценни книжа, банкови депозити, благородни метали и държавни облигации.

Въпреки това компанията не е разкрила в детайли инвестициите си в резерви, които потенциално биха могли да съдържат няколко неликвидни или ливъридж активи.

Въз основа на липсата на познания и информация за резервите на стейбълкойна основателят и главен изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао заяви, че разглежда Tether като високорискова стабилна монета. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP е “мъртва” криптовалута според анализатор

През последните месеци XRP отбеляза сравнително слаби ценови движения, въпреки потенциала си за практическо приложение в реалния свят.

05.05.2024 0:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на меме криптовалутата PEPE

Макар и пазарът на криптовалути да се е отклонил леко от своя рязък подем, един алткойн успява да привлече вниманието на инвеститорите.

04.05.2024 23:30 2 мин. четене

Инвестиционният гигант Pantera Capital обяви подкрепата си за TON

Pantera Capital, известна компания за рисков капитал, фокусирана върху крипто инвестициите, наскоро вложи неразкрита сума в Telegram Open Network (TON).

04.05.2024 23:30 1 мин. четене

EigenLayer променя плановете си за своя airdrop след недоволството на крипто общността

EigenLayer, водещ протокол за рестейкинг на Етериум, обяви значително разширяване на първоначалното си разпространение на EIGEN токени в отговор на критиките на общността.

04.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.