Home

Сривът на Terra тласна Южна Корея към по-стриктни регулации

01.06.2022 15:11 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сривът на Terra тласна Южна Корея към по-стриктни регулации

Южнокорейският комитет за цифрови активи, който ще функционира като команден център на директора на дигиталните активи, се планира да стартира следващия месец.

Това е първият път, когато “Комитетът за цифрови активи” е официално обявен. Очаква се комитетът да създаде регулации и да наблюдава крипто индустрията, докато не бъде одобрен Законът за рамката за цифрови активи и не бъде основана правителствена агенция, според доклад на южнокорейското издание NewsPim.


Представител на управляващата партия каза:


“Стартирането на Комитета за цифрови активи ще бъде веднага след встъпването в длъжност на новия председател на Комисията за финансови услуги.”


В резултат на срива на екосистемата на Terra (LUNA) възникна необходимостта от надежден контрол, който да представлява бизнеса с виртуални активи, което накара страната да създаде набързо Комитета за цифрови активи.


Планът за възстановяване, който беше въведен след срива на стабилната монета TerraUSD (UST) на Terraform Labs и нейния собствен токен LUNA, започна неуспешно. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо е малко вероятно Биткойн да падне под $20,000

Това се дължи на факта, че криптовалутата LUNA 2.0 имаше голяма корекция на цената часове след въвеждането си. По-конкретно, стойността на токена спадна с повече от 67%.


На 31-ви май Terra също така обяви, че някои потребители са получили по-малко количество LUNA от airdrop инициативата, отколкото са очаквали, и че компанията работи по решение.



Сливането на регулаторни отдели в Южна Корея


Обединяването на системите на отделите, които сега са под контрола на Министерството на стратегията и финансите, Комисията за финансови услуги, Министерството на науката и ИКТ и Комитета за защита на личната информация, се очаква да намали пазарната несигурност и да повиши ефективността на политиката.


Има текущи призиви за създаване на изключителна организация за криптовалути. Тъй като пазарът на криптовалути се увеличава, е жизненоважно да се защитят инвеститорите в същата степен, както инвеститорите в акции.


Професор Хуанг Сеок-Джин от Висшето училище по международна информационна сигурност в Dongguk University и член на специалния комитет по виртуални активи заяви:

“Към края на миналата година дневната сума на транзакциите с виртуални активи беше 11.3 трилиона вона, което е подобно на средната дневна транзакция на KOSDAQ, но няма защита на инвеститорите поради липса на система. Трябва да се създаде министерство, което да защитава инвеститорите в цифрови активи на ниво защита на инвеститорите в акции.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Австралия затяга регулациите за крипто бизнесите

Австралийските регулаторни органи работят по ново законодателство, което ще изисква от крипто борсите да получат лиценз за финансови услуги.

23.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Турция въвежда нови правила за защита на крипто инвеститорите

Съветът за капиталовите пазари (CMB) въведе нов набор от разпоредби за сектора на криптовалутите, които влизат в сила незабавно след измененията на Закона за капиталовите пазари № 7518.

21.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Конгресмен критикува председателя на SEC Генслер за регулациите на Биткойн

Конгресменът от САЩ Уорън Дейвидсън разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, обвинявайки го, че умишлено възпрепятства притежанието на Биткойн.

20.09.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.