Home

Кой контролира пазарите на криптовалути?

17.02.2022 19:41 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кой контролира пазарите на криптовалути?

С бързия растеж на пазара на криптовалутите през 2021 г., съставът на притежателите на Биткойн се промени значително и пазарът се изправи пред голяма вълна от нови търговци на дребно и инвеститори, които засега контролират цената на криптовалутата.

Съставът на притежателите на токени се променя

Според водещия анализатор на Blockware Уил Клементе, краткосрочното предлагане на притежателите е намаляло значително, което може да е причина за почти пълното отсъствие както на продажби, така и на обеми на купуване на пазара.

Преди това основателите на Three Arrow Capital споделиха данни за дела на граждани на САЩ, които притежават криптовалута. Както показват данните, 20% от всички възрастни в страната и 61% от всички милениали с доходи над $100,000 съобщават, че притежават криптовалута. С толкова голям брой граждани, притежаващи някаква форма на дигитални активи, следващата вълна от търговци на дребно, които навлизат на пазара, може да бъде последният набор от “свежи средства“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: Анализатор предвижда възход на пазара – подчертава този алткойн

Дългосрочни притежатели

Що се отнася до дългосрочните притежатели, движението на предлагането в портфейли, които държат Биткойн (BTC) или други криптовалути за повече от 155 дни, обикновено остава сравнително ниско и не засяга пазара – в сравнение с краткосрочните притежатели, които преместват средствата си активно.

По време на “слаб” пазарен цикъл, когато по-голямата част от активите на пазара навлизат във фаза на корекция, дългосрочните притежания са склонни да се увеличават, тъй като повече китове предпочитат да държат или да натрупват средства. Както предполага анализаторът, увеличаването на дългосрочното предлагане също се дължи на по-голямата част от новите търговци, предпочитащи да държат през корекционни цикли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.