НАЧАЛО Други

Nintendo обмислят да използват NFT, което да бъде “забавно” колкото играта

04.02.2022 17:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nintendo обмислят да използват NFT, което да бъде “забавно” колкото играта

Разработчикът на франчайзите Super Mario и Pokemon се грижи повече за осигуряването на добро изживяване за своите играчи, отколкото за спечелването на конзолно състезание.

След като публикуваха последния си отчет за финансовите резултати, Nintendo проведоха Q&A на живо, където според съобщенията са изразили “интерес” към “потенциала” на Metaverse, когато става въпрос за въвеждане на блокчейн и технология за незаменими токени (NFT) в техните видеоигри.

Дейвид Гибсън, старши анализатор в MST Financial, попита в туит какво мисли японският геймърски гигант за Metaverse и NFT и те потвърдиха, че в момента не работят върху нищо, но все още определят какво могат да предложат на геймърите.

Въпрос) Какво мислите за метавселената и NFT?

Отговор) Имаме интерес към тази област, усещаме потенциала в тази област, но се чудим каква радост можем да предоставим в тази област и това е трудно да се дефинира в момента (хей Facebook и т.н., имайте го предвид!!) 8/

— Дейвид Гибсън (@gibbogame) 3-ти февруари 2022 г

Забележително е, че основната грижа на Nintendo е “каква радост можем да предоставим” на играчите и феновете. Те очевидно са предпазливи относно всяко потенциално въвеждане на NFT или интеграции в метавселена. Тези думи от създателите на франчайзите Pokemon и Zelda идват в момент, когато други големи компании за видеоигри и конзоли експериментират с блокчейн игри.

Досега Ubisoft разработи NFT платформа, наречена Ubisoft Quartz, а Konami, производителят на Castlevania, пусна своя собствена NFT колекция. Междувременно Microsoft придоби Activision Blizzard за $69 милиарда и потвърди, че Xbox ще работи върху разработването на метавселенски платформи.

Въвеждането на Ubisoft на Quartz и Digits обаче беше посрещнато с лоша реакция от нейната общност и наскоро изпълнителният директор на Ubisoft Николас Пуар предположи, че геймърите все още може да не разбират напълно предимствата на NFT.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Shiba Inu вече има верига за бързо хранене

По време на финансовия брифинг Nintendo обяви загуба на потенциална печалба от 2.5% за деветте месеца до декември, тъй като недостигът на компютърни чипове вреди на производството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Apple разбива рекорди с обявяването на обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда

Технологичният гигант Apple обяви монументална програма за обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда, която е най-голямата в историята на САЩ и надминава предишните ѝ програми за обратно изкупуване на акции на стойност $90-100 милиарда съответно през 2021 г. и 2018 г.

04.05.2024 23:00 2 мин. четене

Илон Мъск превърна Tesla в “меме акции” според икономист

Според икономиста от Калифорнийския университет в Бъркли, Джей Брадфорд ДеЛонг пазарният успех на Tesla зависи от способността на главния изпълнителен директор Илон Мъск непрекъснато да дава обещания, независимо от действителните резултати на компанията.

04.05.2024 21:30 2 мин. четене

Инфлацията в Турция достига невероятните 70%

Инфлацията в Турция, която и без това е сред най-високите в световен мащаб, продължи да се повишава за шести пореден месец, стимулирана от правителствени политики като увеличаване на заплатите въпреки агресивното повишаване на лихвените проценти.

04.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ не може да фалира, защото принтира парите, твърдят от администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън неотдавна предизвика полемика с твърдението си, че правителството на САЩ не може да фалира поради способността си да печата пари, както бе разкрито в документален филм, озаглавен „Finding the Money“ (Откриване на парите).

04.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.