Home

‘Възходът на Биткойн е само въпрос на време’

31.01.2022 21:46 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Възходът на Биткойн е само въпрос на време’

Президентът на Ел Салвадор сподели възходяща прогноза за Биткойн, заявявайки, че активът ще се повиши въпреки последните колебания на пазара.

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле отново изясни позицията си относно BTC.

По-рано днес Букеле се насочи към Twitter, за да заяви, че “гигантското увеличение на цената” на Биткойн е “въпрос на време” поради ограниченото му предлагане.

Възходящата Биткойн прогноза на Найиб Букеле

Букеле наблегна на концепцията за ограниченото предлагане на Биткойн от 21 милиона в последния си туит.

Освен това той подчерта фактора на недостиг и заяви, че в света има повече от 50 милиона милионери и няма достатъчно биткойни за всеки от тях, ако някога решат да притежават един цял Биткойн.

“В света има повече от 50 милиона милионери. Представете си, когато всеки един от тях реши, че трябва да притежава поне ЕДИН #Bitcoin.

Но ще има само 21 милиона биткойни. Не е достатъчно дори за половината от тях.”

Възходящата прогноза на Букеле дойде на фона на доклада на МВФ, който твърди, че Салвадор трябва да откаже статута на Биткойн като законно платежно средство.

Не Пропускай: Goldman Sachs споделят интересна перспектива за бъдещето на Биткойн (BTC)

В доклада, публикуван от Международния валутен фонд, се посочва, че решението на Ел Салвадор да популяризира Биткойн като законно платежно средство може да проектира определени рискове, свързани с финансовата стабилност на страната и защитата на потребителите.

Известно е, че Букеле е пламенен поддръжник на Биткойн. Бичият туит на президента на Ел Салвадор изобразява положителната му позиция към Биткойн въпреки скорошния спад на цената му.

Нещо повече, Ел Салвадор наскоро купи спада, като добави 420 нови биткойни към резерва на своята страна, когато пазарната цена на BTC се движеше над $52,000, като общият брой на националните запаси от актива стигнаха 1,500.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн трябва да се третира като златото и петрола според милиардер

На 27 септември Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, се появи в предаването Fox Business и призова регулаторните органи да признаят Биткойн за стока, подобна на златото и петрола.

29.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто пазарът отново е обвзет от алчност – време е за FOMO

Крипто индексът на страха и алчността достигна най-високото си ниво от юли насам, задържайки се над 60 в продължение на два поредни дни.

29.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.