Home

Може ли Етериум (ETH) да задмине Биткойн (BTC)?

30.01.2022 21:05 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли Етериум (ETH) да задмине Биткойн (BTC)?

Етериум (ETH) може да задмине Биткойн (BTC) като най-добрия крипто актив още тази година, според водещият на крипто канала Coin Bureau.

В ново видео, псевдонимният анализатор Guy разкрива на своите 1.91 милиона абонати в YouTube двата фактора, които могат да решат дали преобръщането (от популярната в пространството фраза ‘flippening’) ще се осъществи през следващите месеци.

По отношение на това кога можем да видим ETH да [задмине] BTC, възможно е това да се случи по-рано, отколкото [очакваме]. Това наистина зависи от двата фактора, които споменах по-рано. А именно: одобрението на спот Биткойн ETF (борсово търгуван фонд) и преминаването на Етериум от доказателство за работа [PoW] към доказателство за залог [PoS]…

Тези две събития биха могли да се случат в рамките на един и същи месец. Няколкото чакащи заявки за Биткойн ETF могат да бъдат одобрени до март и сливането на Етериум не изглежда твърде далеч. Ако бъде одобрен спот Биткойн ETF, тогава вероятно ще бъде невъзможно ETH да настигне BTC, дори ако сливането е голям успех.

Ако сливането се случи преди да бъде одобрен спот Биткойн ETF, може да е достатъчно за Етериум да обърне Биткойн, поне временно. Единственото предупреждение тук е, че можем да влезем в мечи пазар, когато Федералният резерв започне да повишава лихвените проценти… Ако мечият пазар е в разгара си до момента на сливането, вероятно няма да е достатъчно за Етериум да обърне Биткойн, защото пазарният импулс няма да го има. Обратно, трудно е да си представим мечи пазар, където има одобрен спот Биткойн ETF, което логично означава, че ETH е малко вероятно да обърне BTC в краткосрочен план.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Огромен Етериум кит купува тези алткойни

Анализаторът също така преценява идеята Етериум да замени Биткойн като криптовалута номер едно.

Биткойн и Етериум са коренно различни. BTC е дигитално злато, а ETH е дигитален петрол. Ако пазарната капитализация на суровия петрол преобърне пазарната капитализация на физическото злато или обратно, това няма да има значение за нито един от двата актива, така че защо трябва да има значение, когато въпросните петрол и злато са дигитални?

От моята гледна точка и двете криптовалути са изправени пред уникални предизвикателства за растеж, но и двете в крайна сметка ще преобладават в съответните си ниши.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

XRP регистрира бичи импулс на фона на регулаторната несигурност

На фона на различни спекулации относно потенциални обжалвания от страна на SEC, XRP успешно преодоля съпротивата на симетричен триъгълник при $0.605, което показва бичи тренд в движението на цените на алткойните.

29.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

3 сравнително нови алткойна, които да наблюдавате през следващите месеци

С нарастването на бичите настроения на крипто пазара, секторът на дигиталните активи изглежда е готов да приключи септември с високи темпове.

29.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Ето как крипто анализатор превърна $40,000 в $10 милиона

Цикълът на търговия с криптовалути, който стартира между 2019 и 2020 г., достигна своя връх през ноември 2021 г., след което се понижи.

29.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.