Home

Биткойн може да стигне $90,000 до края на 2022 г.

30.01.2022 15:01 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да стигне $90,000 до края на 2022 г.

Цената на Биткойн се възстановява след голям спад до малко над $30,000.

Към момента на писане на статията BTC се търгува около $38,000 като не се е движил значително през последните 24 часа според данни от CoinMarketCap.

Последното възстановяване на Биткойн може да бъде обвързано с облекчението на традиционния пазар. Към момента на писане, индексът S&P 500 записва +105 точки или 2.43% печалба за деня.

Криптовалутата показа високи нива на корелация с акциите на САЩ и може да продължи да ги проследява в краткосрочен план. В този смисъл Биткойн биковете биха могли да намерят подкрепа при продължително рали при акциите.

Данните от Material Indicators показват известна съпротива на по-ниските времеви рамки, над текущите нива на BTC. Следователно $39,000 и $40,000 се превърнаха във важни нива на съпротива, които трябва да се превърнат в подкрепа, за да видим устойчиво продължение на възхода.

В случай на по-нататъшен спад, Material Indicators записва около $3 милиона в търсене за Биткойн близо до $36,000. Тези нива могат да действат като критична подкрепа при низходящ сценарий, и трябва да се задържат, за да се предотврати повторен тест на предишните дъна близо до $33,000.

Не Пропускай: Ето защо този алткойн скочи с над 100% за 4 дни

През следващите месеци възходящата инерция може да се възобнови с пълна сила, според доклад, споделен от Finder след консултация с група от 33 експерти относно потенциалните ценови сценарии за Биткойн на множество времеви рамки.

Консенсусът между тези експерти е възходящ, прогноза, която се противопоставя на текущите пазарни настроения. 

Потенциалното увеличение на лихвените проценти от Федералния резерв на САЩ може да действа като попътен вятър за флагманската криптовалута. Поне това изглежда е доминантната теза за някои пазарни участници.

Както се вижда по-долу, експертите постепенно смениха пристрастието си от възходящо през по-голямата част от януари, към неутрално през последната седмица и низходящо за седмицата от 6-ти февруари 2022 г.

Потенциалното въздействие от повишаването на лихвените проценти от FED, според експертите ще остане основна грижа за инвеститорите през първата половина на текущата година.

“(Първата) половина на 2022 г. ще бъде доминирана от опасения относно по-високите лихвени проценти, които ще повлияят на всички рискови активи, включително Биткойн. Няма да се изненадаме да видим, че Биткойн намалява с още 30% спрямо настоящите нива.”

В този смисъл над 50% от интервюирания панел смятат, че Биткойн може да излезе начело при сценарий с нарастващ лихвен процент. Експертите смятат, че цената на BTC ще достигне връх от $93,717 през следващите месеци, само за да се върне до $76,360 до края на 2022 г.

Покачването на цените на BTC ще бъде предизвикано от по-голяма инфлация. Майк МакГлоун, старши стратег на Bloomberg Intelligence, има подобна гледна точка и твърди, че криптовалутата ще започне да превъзхожда акциите и други рискови активи. Панелът на Finder добави:

Възможно е балонът с активи, създаден от Фед, поддържайки лихвените проценти близо до 0% за повече от десетилетие, да се прелее в Биткойн. Въпреки това, криптовалутата има златни основи и доверие, за да издържи бурята по-добре от своите връстници.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн трябва да се третира като златото и петрола според милиардер

На 27 септември Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, се появи в предаването Fox Business и призова регулаторните органи да признаят Биткойн за стока, подобна на златото и петрола.

29.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто пазарът отново е обвзет от алчност – време е за FOMO

Крипто индексът на страха и алчността достигна най-високото си ниво от юли насам, задържайки се над 60 в продължение на два поредни дни.

29.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.