НАЧАЛО Други

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

28.01.2022 16:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Манията по Биткойн (BTC) сред законодателите достигна до белгийския парламент, тъй като членът на парламента в Брюксел Кристоф де Бокелаер стана първият европейски политик, който преобразува заплатата си в Биткойн.

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманистичен демократичен център (CDH), се надява, че неговият ход ще вдъхнови други политици в региона да проявят подобен интерес към зараждащите се технологии.

Беукалаер цитира примера с кмета на Ню Йорк Ерик Адамс и как американските политици работят, за да превърнат родния си щат или град в Биткойн център. Той каза:

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс прекара три месеца в събиране на заплатата си в Биткойн, за да превърне Ню Йорк в Биткойн център. Мисля, че не е твърде късно Брюксел и Белгия да играят водеща роля в индустрията на криптовалутите.

Кметът на Маями Франсис X. Суарес е друг популярен депутат, известен със своето застъпничество за BTC. Той също се застъпи за превръщането на града в Биткойн център и освен че получава собствената си заплата в Биткойн, той работи върху политики, за могат да се възползват от същата опция служителите в града.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Не само политици, някои от най-големите имена в спорта също се обявиха да приемат заплати в BTC. Общо седем звезди от NFL са избрали да получават заплащане в Биткойн досега, по подобен начин звезди от NBA като Клей Томпсън и Андре Игуодала също обявиха, че ще приемат Биткойн заплати в бъдеще.

Доверието на спортните звезди, добавено към нарастващия брой политици, които искат да получат пари в BTC, показва нарастващата популярност на Биткойн като актив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.