НАЧАЛО Алткойни

Ето защо Cardano достигна 3-седмичен максимум

19.01.2022 10:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Cardano достигна 3-седмичен максимум

Платформата за интелигентни договори Cardano (ADA) нарасна значително вчера, тъй като повече проекти започват да работят в мрежата.

Цената на ADA, родната криптовалута на блокчейна Cardano, се покачи до дневен връх от $1.63 в понеделник, най-високата си стойност от 27-ми декември, според данни от CoinMarketCap.

Оттогава токенът леко се отдръпна, като към момента се търгува на $1.37.

С пазарна капитализация от малко над $45 милиарда, Cardano в момента е петата най-голяма мрежа в индустрията.

Ценовото действие следва вълна от активност около блокчейна, включително стартирането на Pavia, първият по рода си проект за метавселена в екосистемата на Cardano.

Метавселената се стреми да обедини виртуални, разширени и физически реалности в единна среда, предлагаща широк спектър от функции като игри, социални преживявания, търговия с незаменими токени (NFT) и много други.

Pavia, както е посочено в официалното съобщение, идва след подобни, бързо развиващи се проекти, базирани на Етериум, като Decentraland и Sandbox Game.

Cardano удвоява мащабируемостта си

В събота SundaeSwap, базирана на Cardano децентрализирана борса (DEX), обяви, че нейното стартиране на основната мрежа е насрочено за 20-ти януари.

Според блог публикация, проектите ще могат да създават пулове от вторник.

Както отбеляза екипът зад SundaeSwap, това ще бъде “напълно функционална бета версия”.

Ние стартираме с бета етикет, защото, докато смарт договорите на DEX са напълно одитирани и DEX ще отговаря на всички индустриални стандарти за сигурност, прилагането на напълно децентрализирано управление няма да бъде възможно веднага поради съществуващите ограничения за размера на транзакциите на Cardano блокчейна”, каза SundaeSwap.

Екипът за разработка на Cardano планира серия от подобрения на основния протокол за справяне с тези проблеми, фокусирани най-вече върху оптимизиране на производителността и мащабиране.

Подобренията във веригата, които Cardano планира, включват увеличение на размера на блока, който наскоро беше разширен до 72KB.

Целта е блоковете да бъдат разпространени до поне 95% от партньорите в рамките на пет секунди чрез намаляване на “мъртвото време” между блоковете”, каза IOHK, добавяйки, че “по-нататъшни увеличения ще се прилагат с течение на времето въз основа на текущия мониторинг на системата и здравето на мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Лидерската на позиция на Tether (USDT) на пазара на стабилни монети може да е застрашена според VISA

Visa информира, че стабилната монета USDC на Circle е заела водещо място по обем на транзакциите тази година, изпреварвайки пазарния лидер Tether (USDT), според данни, събрани от банковия гигант.

30.04.2024 16:30 1 мин. четене

Крипто пазарът на червено – над $100 милиона ликвидирани за 4 часа

Днес пазарът на криптовалути отбеляза значителни спадове за повечето криптовалути като Биткойн се доближава до границата от $60,000.

30.04.2024 16:00 2 мин. четене

Хонконг официално дебютира спот Биткойн и Етериум ETF

Шест спот борсово търгувани фонда (ETF) за Биткойн и Етериум дебютираха официално на Хонконгската фондова борса днес, с което бяха въведени първите спот крипто ETF в Азия.

30.04.2024 15:00 1 мин. четене

Основателят на Tron купи Етериум за близо $560 милиона

Нови данни от Lookonchain показват, че Джъстин Сън, основателят на Tron (TRX), придобива Етериум (ETH) на фона на скорошната корекция на крипто пазара.

30.04.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.