Home

Президентска кампания в Южна Корея ще събира средства с помощта на NFT

04.01.2022 9:12 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентска кампания в Южна Корея ще събира средства с помощта на NFT

Кандидатът за президент на Демократическата партия (ДП) на Южна Корея, Лий Дже-мюнг, се подготвя да използва незаменими токени (NFT), за да набере средства за кампанията си.

Партията ще издава NFT на тези, които дарят пари за кампанията за предстоящите президентски избори. NFT ще съдържат изображения на кандидата и неговите обещания.

В интервю за Yonhap News един от отговорниците за кампанията Ким Нам-кук каза, че партията прави това, за да се хареса на по-младото поколение.

Тъй като младото поколение на 20-те и 30-те години се интересува от нововъзникващи технологии, включително виртуални активи, NFT и метавселената, този тип набиране на средства може да им хареса“, каза Нам-кук.

ДП също така посочва, че проучва нови начини за прилагане на нови технологии, включително използване на NFT в кампании и приемане на крипто дарения.

Съвсем наскоро друг член на ДП също обяви, че ще приема дарения в криптовалута. Представителят Лий Куанг-джае спомена, че ще започне да приема крипто дарения в средата на януари.

Крайно време е да предприемем иновативни експерименти, за да подобрим разбирането си за тези бъдещи технологии и да променим възприятията за дигиталните валути и NFT“, пише Лий.

Освен това Лий подчерта, че политиците трябва да бъдат лидери във възприемането на дигиталната трансформация. Той отбеляза, че политиките и законите не успяват да настигнат дигиталното развитие.

ПРОЧЕТИ ОЩЕОще една гръмка Биткойн прогноза за началото на 2022 година

Междувременно Комисията за финансови услуги на Южна Корея обяви още в началото на ноември, че NFT няма да бъдат регулирани. Въпреки това, няколко седмици по-късно, КФН отстъпи, като обяви, че NFT ще бъдат облагаеми с данъци през януари 2022 г.

Изменението на закона ще изисква плащане на 20% данък върху приходите от дигитални активи, които надхвърлят 2.5 милиона вона (2,100 долара). Прилагането на данъка обаче се забави с една година поради недостатъци, посочени от ДП.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как стейкинг наградите влияят на блокчейн мрежите?

Franklin Templeton се включи в дебата дали стейкинг възнагражденията, които допринасят за инфлацията на предлагането на токени, трябва да се разглеждат като разход за мрежата.

30.09.2024 9:32 3мин. четене Alexander Zdravkov

CryptoQuant призовава за регулиране, което да стимулира растежа на Web3

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, подчерта значението на регулирането за бъдещия растеж на Web3 и криптовалутното пространство.

30.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ripple се доближава до пускането на стабилната си монета след масово емитиране на токени

Неотдавна Ripple изсече почти всички свои токени RLUSD, като в неделя произведе около 99% от тях в Етериум и в счетоводната книга XRP.

30.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Nasdaq отправя сериозно предупреждение за долара

Анализатор на Nasdaq изрази загриженост относно съюза БРИКС, предупреждавайки, че блокът може да предизвика криза за щатския долар.

30.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.