Home

Повечето милениали милионери държат криптовалути

17.12.2021 9:27 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето милениали милионери държат криптовалути

Повечето милениали милионери инвестират в криптовалути, а значителна част имат повече от 50% от богатството си в криптовалути.

Предпочитанието към използването на криптовалути като инвестиция и запас от стойност продължава да поддържа разлика между поколенията, като милениалите са начело в използването на децентрализирани технологии – особено инвеститорите милионери.

Според последното издание на проучването на CNBC Millionaire Survey, по-голямата част от милионерите милениали са инвестирали в криптовалути и очакват да увеличат притежанията си през следващите месеци.

Проучването измерва пазарните настроения в различни области на икономиката. Резултатите показват, че инфлацията е основна грижа сред милениалите, които виждат в това явление заплаха за растежа на икономиката. Вторият най-значим риск е дисфункцията на правителството на САЩ. И двамата споделят по 23% от общия глас.

Проучването разкрива, че 83% от милионерите милениали притежават криптовалути, като 48% очакват да купят още повече през 2022 г. Само 6% очакват да намалят притежанията си.

Не Пропускай: Анализатор разглежда какво предстои за крипто пазара

Резултатите също така показаха, че 53% от милионерите милениали притежават повече от 50% от богатството си в криптовалути. В същото време една трета от милениалите казват, че са инвестирали 75% или повече в криптовалути.

Що се отнася до инфлацията, повечето милениали смятат, че тя ще бъде постоянно явление, като 45% от милениалите показват по-значителна загриженост. Повечето обаче са оптимисти за бъдещето на икономиката с общо 59% доверие в способността на Федералния резерв да се справи с инфлацията.

Друг аспект, който трябва да се отбележи, е, че милионерите възприемат заплахата от инфлация по различен начин от по-голямата част от населението. Робърт Франк, редактор на CNBC Wealth, обяснява, че докато обикновените хора се страхуват от покачващите се цени, присъщи на инфлацията, милионерите са склонни да се тревожат за повишаването на лихвените проценти и как това се отразява на техните инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн с най-доброто си септемврийско представяне в историята

Биткойн поскъпна с над 8% през септември, отбелязвайки най-доброто си представяне за месеца по данни на Satoshi Club.

30.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Shiba Inu: Цената бележи ръст след обявяването на новата стабилна монета

Shiba Inu (SHIB), втората по големина меме монета по пазарна капитализация, отбеляза значителен ръст на цената през последната седмица.

30.09.2024 19:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Стейкингът на Етериум може да се окаже по-доходоносен от американските облигации

Очаква се възвръщаемостта от стейкинга на ETH да надмине лихвените проценти в САЩ през следващата година, което може да повиши стойността му, тъй като инвеститорите търсят по-добра доходност.

30.09.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Предстоящото отключване на токени през октомври може да освободи $1.3 милиарда в криптовалути

Няколко крипто проекта ще освободят токени през следващия месец, а именно Celestia, Sui и Aptos, като общо ще разпределят около $1.3 милиарда в съответните си екосистеми.

30.09.2024 17:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.