НАЧАЛО Други

Solana Ventures стартира фонд от $150 милиона за крипто игри

15.12.2021 12:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana Ventures стартира фонд от $150 милиона за крипто игри

Solana Ventures, Forte и Griffin Gaming Partners създадоха инвестиционен фонд от $150 милиона за игри, които се изграждат на Solana.

Миналия месец Solana Ventures си партнира с FTX и Lightspeed в отделен фонд за съвместно инвестиране на Web3 игри на стойност $100 милиона.

С крипто играта Axie Infinity, която сега е най-касовият проект за NFT като цяло по отношение на обема на търговията, големите издатели и инди студиата насочват вниманието си към това как блокчейн мрежите могат да трансформират игровото изживяване. А Solana Ventures има за цел да превърне Solana в ключова дестинация за тези строители със значителен инвестиционен фонд.

Solana Ventures обяви съюз с Forte и Griffin Gaming Partners за колективно инвестиране на $150 милиона в Web3 игри, изградени на Solana.

Това дори не е първият значителен инвестиционен фонд за игри, обявен наскоро от Solana Ventures. В началото на ноември фирмата обяви фонд за съвместно инвестиране от $100 милиона заедно с крипто борсата FTX и VC фирмата Lightspeed Venture Partners, фокусирана върху крипто игрите. Първата му съвместна инвестиция беше в разработчика на стартъп игри, Faraway.

Не Пропускай: Тази криптовалута може да скочи с 400%, твърди Coin Bureau

Заедно с уеб базирания шутър от първо лице на Faraway, Mini Royale: Nations, блокчейнът Solana ще бъде домакин на редица предстоящи крипто игри, включително научнофантастична симулация Star Atlas и фантастична play to earn игра, Aurory.

Forte е платформа за разработка на блокчейн за крипто игри и е оперативно съвместима с всеки блокчейн от слой 1, като Solana или Етериум. Междувременно Griffin Gaming Partners е ориентирана към игрите VC фирма, която е инвестирала повече от $400 милиона в компании за игри до момента. Solana Ventures и Griffin взеха участие в неотдавнашния кръг за финансиране на Forte от $725 милиона от Серия B.

Ubisoft наскоро пусна NFT в игра, което го направи първият голям издател на традиционни игри, който направи това, докато Electronic Arts и Square Enix сигнализираха за интерес към пространството. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ не може да фалира, защото принтира парите, твърдят от администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън неотдавна предизвика полемика с твърдението си, че правителството на САЩ не може да фалира поради способността си да печата пари, както бе разкрито в документален филм, озаглавен „Finding the Money“ (Откриване на парите).

04.05.2024 20:00 1 мин. четене

MakerDAO разкри плановете си да стартира два нови токена

MakerDAO, платформа за децентрализирано финансиране (DeFi), ще представи два иновативни токена, с което ще направи значителна крачка напред.

04.05.2024 19:30 2 мин. четене

Акциите на Trump Media се сринаха след като обвиниха одитора им в измама

Trump Media отбеляза пореден спад в стойността на акциите си в петък след обвиненията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) срещу одиторската компания, наблюдавала дружеството, за участие в схема за „значителна измама“, продължила повече от две години, както се посочва в неотдавнашно заявление.

04.05.2024 18:30 1 мин. четене

Крипто стартъпите са получили над $930 милиона финансиране от VC фирми през април

По данни на DefiLlama през април фондовете за рисков капитал (VC) са вложили $935 милиона в крипто стартъпи, което е с 8% по-малко спрямо март, когато беше регистрирано най-голямото месечно набиране на средства от октомври 2022 г. насам.

04.05.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.