Home

Square на Джак Дорси променя името си на Block

02.12.2021 13:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Square на Джак Дорси променя името си на Block

Square Inc., разплащателна компания, ръководена от бившия главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси, обяви, че ще претърпи пълно ребрандиране.

Sqare става Block

Square вече ще бъде известен като Block. В Twitter компанията спомена блокчейн като една от причините за промяната на името:

Block препраща към кварталните блокове, където намираме нашите продавачи, блокчейн, блок партита с музика, препятствия за преодоляване, част от код, градивни блокове и, разбира се, волфрамови кубчета.

Новото име ще обхваща няколко фирмени проекта, включително приложението за плащания Cash App, крипто подразделението, музикалната услуга Tidal и проекта за децентрализирана борса TBD.

Square също ще преименува своето Square Crypto подразделение на Spiral. В него се отбелязва, че Биткойн (BTC) “продължава да расте като спирала от една точка, обхващайки все повече и повече пространство, докато не докосне всичко“.

Услугата за търговци на компанията ще поддържа марката Square. Нейният борсов символ ($SQ) също ще остане същият.

Промяната много наподобява неотдавнашното решение на Facebook да се ребрандира като Meta.

Square се фокусира върху крипто

Новината идва, след като главният изпълнителен директор Джак Дорси подаде оставка от Twitter в понеделник. Въпреки че Дорси не каза изрично, че е напуснал, за да се съсредоточи върху Square, предишни изявления от юни предполагаха, че той ще напусне Twitter, за да се съсредоточи върху Биткойн, ако е необходимо.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Square започна като традиционен процесор за плащания, но бизнесът на компанията все повече се измества към Биткойн (BTC). Този ноември тя отчете 11% годишно увеличение на приходите от Биткойн и 29% годишно увеличение на печалбите от Биткойн.

Фирмата също така инвестира сериозно в криптовалути. Тя притежава над 8,000 BTC – количество, което в момента на стойност $459 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Едуард Сноудън подчерта ролята на криптовалутите в оформянето на нов глобален модел

По време на речта си на конференцията Token2049 Едуард Сноудън обсъди променящия се пейзаж на дигиталната неприкосновеност на личния живот, правителствения надзор и ролята на криптовалутите в оформянето на нова глобална парадигма.

01.10.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепен от злато токен надхвърли $500 милиона в обща заключена стойност

Токен, подкрепен от злато, достигна значителен етап, като надхвърли $500 милиона обща заключена стойност (TVL) само няколко месеца след старта си на 9 юли.

01.10.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Matrixport засилва присъствието си в Европа с нова придобивка

Matrixport, доставчик на финансови услуги в областта на криптовалутите, засилва дейността си в Европа, придобивайки швейцарския мениджър на активи Crypto Finance.

01.10.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Майкъл Сейлър отново разпали крипто общността

Майкъл Сейлър от MicroStrategy предизвика вълнение в криптовалутната общност с неотдавнашна публикация, озаглавена “Hodl On”.

01.10.2024 13:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.