Home

‘Купувайте Биткойн – това е новото злато’ – според мексикаски милиардер

28.11.2021 14:48 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Купувайте Биткойн – това е новото злато’ – според мексикаски милиардер

Мексиканският милиардер Рикардо Салинас Плиего – основател и председател на Grupo Salinas, група компании с интереси в телекомуникациите, медиите, финансовите услуги и магазините за търговия на дребно – казва, че Биткойн е новото злато и че инвеститорите трябва да го купят веднага.

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създаването на “фалшиви пари“.

Добрите стари САЩ изглеждат все повече и повече като всяка друга безотговорна държава от третия свят… уау… вижте мащаба на създаването на фалшиви пари. Купете Биткойн сега“, публикува той в Twitter.

Когато беше подтикнат към дебата за Биткойн срещу злато, той каза:

Биткойн е новото злато… Транспортирането на Биткойн е много по-лесно, отколкото да имаш златни кюлчета в джобовете си.

Салинас също сподели седмична графика на общата стойност на активите на Федералния резерв (по-малко елиминации от консолидация). Графиката, актуализирана до 18-ти ноември, показва общите активи от над $8.67 трилиона.

Това не е първият път, когато Салинас обявява подкрепата си за дигиталната валута. По-рано тази година той каза, че неговата банка Banco Azteca е в процес да стане първата в Мексико, която приема Биткойн.

В туит Салинас сподели, че BTC е добър начин да се диверсифицира инвестиционно портфолио. Миналата година той разкри, че 10% от ликвидното му портфолио е в Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

В интервю милиардерът заяви, че е инвестирал много време в изучаване на Биткойн и смята, че активът трябва да бъде част от портфолиото на всеки инвеститор.

Според списъка с милиардери на Forbes, нетната стойност на Салинас е $14.2 милиарда.

Цените на Биткойн започнаха да падат от вторник поради опасенията, че новооткритият щам на коронавирус може да бъде потенциално по-опасен и да попречи на възстановяването на световната икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн с най-доброто си септемврийско представяне в историята

Биткойн поскъпна с над 8% през септември, отбелязвайки най-доброто си представяне за месеца по данни на Satoshi Club.

30.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Цената на Биткойн падна заедно със стойността на японската фондова борса – какво даде тласък?

Биткойн се сблъска с рязка разпродажба, спадайки с близо 2.5% за последните 24 часа на фона на избора на Шигеру Ишиба за нов министър-председател на Япония, което породи опасения за потенциално повишаване на лихвените проценти от страна на Японската централна банка (BOJ).

30.09.2024 16:31 1мин. четене Kosta Gushterov

Притокът на средства към крипто инвестиционните продукти продължи и през миналата седмица

За трета поредна седмица инвестиционните продукти, свързани с криптовалути, отбелязаха значителен приток, възлизащ на $1.2 милиарда, както съобщават от CoinShares.

30.09.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov

По-добра инвестиция ли са акциите на Microstrategy oт Биткойн?

Ранната инвестиция на MicroStrategy в Биткойн се оказа изключително успешна, като донесе 36-кратна възвръщаемост и затвърди статута ѝ на най-големия публичен притежател на криптовалутата.

30.09.2024 15:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.