Home

Ресторант прави 460% възвръщаемост от инвестиция в Биткойн

22.11.2021 19:24 4мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ресторант прави 460% възвръщаемост от инвестиция в Биткойн

Tahinis е семейна верига ресторанти, която заедно със своята кухня от близкия изток предлага този съвет на собствениците на малки бизнеси навсякъде: Инвестирайте в Биткойн.

Tahinis е обявен за първата верига ресторанти в света, която инвестира 100% от паричните си резерви в криптовалутата. Основателите му, братята Али и Омар Хамам, заявиха, че излагането на BTC е от ключово значение на фона на пандемията COVID-19 и растящата инфлация, която доведе до покачване на цените на съставките, от които се нуждаят за шаварма и други ястия. Компанията с локации в Лондон и Онтарио за първи път инвестира в Биткойн (BTC) през август 2020 г.

Към днешна дата имаме 460% възвръщаемост на първоначалната ни инвестиция и не се спряхме дотук“, каза главният маркетинг директор на Tahinis, Али в скорошно интервю. 

Ще продължим да прехвърляме излишната печалба в Биткойн. Ние дори купихме на [върха през април 2021 г.] и след това яхнахме вълната докрай и просто продължихме да купуваме месец след месец.

Биткойн през август 2020 г. се търгува под $12,000. Той беше около $58,075 към петък след рекордното ниво от миналата седмица ot над $69,000.

Tahinis следва така наречената “стандартна Биткойн стратегия“, според която работи във фиатна валута или канадски долари, след което инвестира цялата печалба в Биткойн, ход, който Али каза, е подобен на този на MicroStrategy.

Компанията за анализ на данни използва излишните пари, за да закупи това, което смята за “надежден запас от стойност“. Към четвъртък (25.11) MicroStrategy притежават 114,042 BTC, на стойност около $6.8 милиарда. Али за известно време игнорирал Биткойн, след като един от финансовите му идоли – Уорън Бъфет – го нарече “отрова за плъхове на квадрат” през 2018 г.

Tahinis запазва оборотния капитал в брой за няколко месеца и след това част от печалбата се насочва към Биткойн. Частната верига Tahinis не можа да разкрие колко BTC държи в баланса си, но каза, че продажбите в ресторантите му сега надхвърлят $8 милиона през последната година.

(Али Хамам (вдясно), съосновател на Tahinis, показва Биткойн автомат в един от ресторантите.)

Компанията през 2021 г. ще се разшири до девет места от осем и е на път през 2022 г. да има общо 29 ресторанта. Али каза, че Tahinis е работил с десетки малки предприятия по целия свят, като ги въвежда в стандартната стратегия за Биткойн.

Основният проблем, който имаме в момента, е, че доларите девалвират“, каза Али. “Централните банки ще кажат, че инфлацията е само 5%. Но това наистина зависи от това какво искате да купите. Пилешкото месо се покачва с 45%, говеждото месо с 25%, вносните стоки и подправките са нараснали с 65%, маслата са нараснали със 110%” от март 2020 г., когато пандемията се ускоряваше, каза той. “Така че имаше смисъл да вложим парите си в [Биткойн] и това ще изпревари всички нива на инфлация, които ще видим през следващото десетилетие.

Семейство Хамам са чувствителни към девалвацията на валутата, след като видяха, че богатството и спестяванията на родителите им са засегнати от 65% спад на египетската лира спрямо щатския долар между 2012 и 2017 г. Братята са били на площад Тахрир през 2011 г. по време на Арабската пролет, което доведе до свалянето на тогавашния президент Хосни Мубарак.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ще продължи ли Биткойн корекцията си?

Изправихме се срещу полицията за безредици, бяхме ударени със сълзотворен газ“, каза Али. „На следващата година дойдохме в Канада с нова надежда да започнем новия си живот тук“, което доведе до Tahinis. Хамами преди това са получили двойно гражданство чрез баща си, който спечели докторска степен в Канада и по-късно работи като професор по математика в Саудитска Арабия.

Tahinis са инсталирали Биткойн машини във всеки ресторант, за да насърчи служителите и клиентите да купуват криптовалутата. Ресторанта не приема Биткойн като метод на плащанe за храна отчасти, защото счетоводството и данъчното отчитане е много по-лесно за опериране във фиатна валута и иска да насърчи държането на BTC.

Tahinis започнаха да се възстановяват от пандемията през май 2020 г., след като продажбите паднаха с 80% и принудиха съкращения. Наред с Биткойн, е помогнало наличието на модел на ресторант за бързо обслужване, а не на модел за хранене на място, изискващ повече пространство за работа.

Имахме повече хора, които се регистрираха за франчайзи след COVID, отколкото преди COVID“, каза Омар Хамам, главен изпълнителен директор на Tahinis, пред Insider.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Покупките от Metaplanet предизвикват пазарен оптимизъм

Metaplanet, азиатският еквивалент на MicroStrategy, обяви придобиването на 107 BTC, започвайки четвъртото тримесечие с надежда за рали на водещата криптовалута.

01.10.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето защо Етериум ETF изостава толкова от Биткойн според Blackrock

Ръководителят на отдела за дигитални активи на BlackRock Робърт Митчник призна, че търговската активност и притокът на средства за спот Етериум ETF изостават значително от тези на Биткойн ETF.

01.10.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Бивш министър на финансите в Китай призова правителството да премахне крипто забраните

Джу Гуаняо призова правителството да преразгледа строгата си крипто забрана, особено след като САЩ приемат по-благоприятни политики спрямо дигиталните активи.

01.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

САЩ се завръщат в челните редици на Биткойн притежателите според CryptoQuant

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на компанията за пазарни анализи CryptoQuant, наскоро подчерта, че САЩ възвръщат доминиращата си позиция по отношение на Биткойн (BTC) притежавания.

01.10.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.