НАЧАЛО Алткойни

Elrond внася значителна иновация в DeFi

21.11.2021 17:32 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Elrond внася значителна иновация в DeFi

Elrond (EGLD), 26-та по големина криптовалута, която в момента е грабнала светлината на прожекторите в крипто екосистемата. Проектът се описва като технологична екосистема за новия интернет. Тя включва финтех, децентрализирани финанси и интернет на нещата.

Най-голямата инициатива за ликвидност

Популярният блокчейн проект Elrond обяви масивна програма за стимулиране на ликвидност за своята DeFi платформа Maiar DEX. Тази програма вече е на живо и е на обща стойност около $1.29 милиарда. Инициативата представлява огромна стъпка към изтласкване на приемането на DeFi “отвъд настоящите граници” на крипто пространството. Освен това проектът ще използва своя токен за функционалност и управление – MEX – за прехвърляне на финансирането.

Според Бениамин Минку, изпълнителен директор на Elrond Network, споменатото финансиране ще бъде разделено на сегменти. Той публикува следното:

Както е подчертано в официалния блог, програмата стартира на 20-ти ноември. Elrond вече е разпределил собствеността сред повече от 60,000 акаунта под формата на MEX токени, които могат да бъдат заявени. Минку също твърди:

…разпределяйки собствеността на Maiar DEX на следващия милиард потребители, ние полагаме основата за една наистина глобална финансова система, която е достъпна за всеки и навсякъде.

Интересното е, че притежателите на токени на MEX вече могат да имат думата в референдумите в общността за всички важни актуализации на платформата. Това означава, че Maiar еволюира в управлявана от потребителите децентрализирана финансова екосистема.

Междувременно проектът беше подложен на “строг” одит и успешна официална проверка от Runtime Verification. Следователно, той има “производителност и способност за мащабиране дори при най-суровите условия“.


Перспективи за проекта

Всъщност екипът на Elrond Network е оптимистичен, че с подобни програми за стимулиране на ликвидността DEX Maiar има всички шансове да стане следващият Uniswap или SushiSwap.

Като цяло това бележи голяма стъпка напред за споменатата мрежа и дори за цялата крипто екосистема. Освен това може да се разглежда като стъпка към съвършенство и повишена ликвидност. Въпреки това все още има някои грешки, които трябва да бъдат изгладени.

В същото време общността изрази своето възхищение относно токена, както и мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето кои криптовалути акумулират Етериум китовете

Един от туитовете в темата гласеше: Може би най-голямото съобщение в крипто, откакто Биткойн и Етериум стартираха. Времето ще докаже, че съм прав.

Родният токен на мрежата повтори същия оптимизъм. Към момента на публикуване EGLD се търгува около $400. Дори обемът на търговията се бе увеличил с невероятните 110% в рамките на последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Тази криптовалута скочи с над 40% след съобщение за нова актуализация

Алткойн, свързан с ориентиран към сигурността крипто портфейл, значително надмина по-широкия пазар на дигитални активи, като тази седмица се повиши с над 40%.

19.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.