Home

Над $500 милиона в Биткойн лонгове ликвидирани след корекция на пазара

19.11.2021 12:40 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над $500 милиона в Биткойн лонгове ликвидирани след корекция на пазара

Пазарът на криптовалути има висок обем на позиции с ливъридж, което води до голям обем ликвидации, след като Биткойн спадна с по-малко от 10%

Глобалната корекция на пазара на криптовалути продължава като все повече търговци решават да вземат печалби и да напуснат пазара, което води до огромен обем на ликвидации на различни борси за тези, които са оставя позициите си отворени.

Настоящият 24-часов обем на ликвидации на множество централизирани борси вече е достигнал $640 милиона, тъй като Биткойн продължава да спада. Цената на първата криптовалута е паднала с над 8% през последните 24 часа.

Преди това Биткойн вече беше изправен пред 8% спад, който започна на 15-ti ноември. Поради големия брой позиции с ливъридж, пазарът също беше изправен пред ликвидации на стойност около $500 милиона за около 24 часа.

Същият голям обем на ликвидации показва, че предишното рали все още беше подхранвано от голям брой позиции с прекалено висок ливъридж.

Позицията с висок ливъридж обикновено има свои собствени отличителни характеристики, като висока волатилност и ниска ликвидност. Преди това участниците на пазара можеха да видят големия обем позиции с ливъридж през май, когато Биткойн достигна своя местен ATH (най-висок връх) и след това се върна с почти 50%.

ПРОЧЕТИ ОЩЕЕдин от най-големите Биткойн китове прехвърли $913 милиона

През последните няколко месеца повече борси започнаха да следват практиките за безопасна търговия чрез ограничаване на наличния ливъридж, което го направи близо до ставките, прилагани в традиционните брокерски посредници, с изключение на възможността за избор на опциите за ливъридж “x100“, които станаха индустриален стандарт през 2017 г.

Регулаторите и комисарите на централните банки често критикуват търговията с криптовалути поради пазарни манипулации, на които търговците са изложени поради пазари със свръхливъридж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Приходите от копаене на Биткойн продължават да спадат, въпреки скорошния скок на цената – JPMorgan

Според доклад на JPMorgan през септември средната цена на Биткойн (BTC) и мрежовата скорост на добив леко са се повишили, докато дневните приходи от добив и брутните печалби са намалели за трети пореден месец.

02.10.2024 7:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Скок при лонг позициите в Биткойн – ето какво може да значи

Скорошен анализ на Datascope, споделен чрез CryptoQuant, показа, че екстремните колебания в съотношението лонг/шорт обем към отворен интерес често сигнализират за големи пазарни обрати.

02.10.2024 6:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Покупките от Metaplanet предизвикват пазарен оптимизъм

Metaplanet, азиатският еквивалент на MicroStrategy, обяви придобиването на 107 BTC, започвайки четвъртото тримесечие с надежда за рали на водещата криптовалута.

01.10.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето защо Етериум ETF изостава толкова от Биткойн според Blackrock

Ръководителят на отдела за дигитални активи на BlackRock Робърт Митчник призна, че търговската активност и притокът на средства за спот Етериум ETF изостават значително от тези на Биткойн ETF.

01.10.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.