НАЧАЛО Други

Binance публикува Манифест за правата за крипто потребителите

16.11.2021 19:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance публикува Манифест за правата за крипто потребителите

Binance публикува списък с това, което според компанията трябва да бъдат основни права за потребителите на криптовалути.

Информацията идва в момент, в който компанията се опитва да промени имиджа си.

Законопроектът за правата на Binance включва призиви за поверителност и правото за използване на крипто инструменти. Някои разпоредби са насочени към борсите и как те обслужват своите клиенти.

Binance, най-голямата крипто компания в света, издаде във вторник това, което нарича “10 основни права за потребителите на крипто“. 

Документът призовава за универсален достъп до финансови инструменти, строга защита на личните данни и други мерки.

Рекламирайки документа като глобална регулаторна рамка за крипто пазарите, Binance създаде и разпоредби, насочени към борсите. Те включват задължения за платформите за защита на потребителите от лоши участници и осигуряване на достатъчно ликвидност за безпроблемна търговия.

Binance публикува своя списък с права в момент, когато компанията се опитва да преоткрие своята корпоративна култура и да преработи имиджа си. От години критиците твърдят, че Binance и неговият главен изпълнителен директор Чанпен Джао са готови да погледнат в другата посока, когато става въпрос за предполагаемо съмнителни търговски практики или престъпна дейност на тяхната платформа.

Като част от усилията си за възстановяване на имиджа, Binance наема бивши регулатори и членове на правоприлагащите органи. Те включват видни агенти на IRS и следователи от Европол.

Не Пропускай: AMC ще започне да приема Shiba Inu (SHIB)

Грег Монахан, бивш криминален следовател от Министерството на финансите на САЩ, сега наблюдава усилията на борсата за борба с прането на пари. Той каза, че тъй като криптовалутите са нараснали до пазар от $3 трилиона, регулаторите обръщат повече внимание на индустрията и на това, че “поверителността и сигурността на екосистемата” сега са основен приоритет.

Остава да видим, разбира се, какъв (ако има такъв) ефект ще има новият законопроект за правата на Binance върху регулаторите или другите компании в крипто индустрията. 

Но Монахан казва, че законопроектът за правата е предложен отчасти като мярка за обединяване на други в индустрията и като сигнал към регулаторите, че крипто компаниите приемат сериозно законите. Компанията със сигурност се надява регулаторите да приемат сериозно последното начинание на Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето колко банки са застрашени от това да се сринат

Нестабилността на някои банки в Съединените щати се превръща във все по-сериозен проблем, който има последици както за финансовия сектор, така и за икономиката като цяло.

02.05.2024 21:00 2 мин. четене

Рекордна печалба за Tether през първото тримесечие на годината

Tether Holdings, емитентът на доминиращата в света стабилна монета Tether (USDT), обяви безпрецедентна нетна печалба от $4.52 милиарда за първото тримесечие на 2024 г.

02.05.2024 18:30 2 мин. четене

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.