Home

Испания на път да пуснат своя първи Биткойн ETF

15.11.2021 22:42 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Испания на път да пуснат своя първи Биткойн ETF

Santander, водещата банкова услуга в Испания, потвърди, че се правят планове за пускане на първия им Биткойн ETF. Подтикнати от общественото търсене, служителите на банката разкриха, че проектът се работи от няколко месеца.

“Нашите клиенти искат да купуват Биткойн (BTC), но ние доста бавно го приемаме поради регулаторни проблеми. Сега сме на път да предложим крипто ETF”, потвърждава председателят Ана Ботин, изпълнителен директор на Santander.

Испанските крипто регулации обаче изглеждат неясни. Това може да е причината Santander да не посочи точната времева рамка на тяхното пускане на BTC ETF. Освен това до тази дата ETF не е официално регистриран в CNMV, испанската регулаторна агенция за ценни книжа.

Испанските инвеститори също имат доста студено отношение към криптовалутата, най-вероятно поради незадоволителното ниво на регулация. Мнозина обаче вярват, че приемането на BTC ETF може да осигури така необходимия тласък.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн дава обещаващи признаци – какво да очакваме?

Анализаторите се надяват, че този променящ играта ход може отново да стимулира по-нататъшен растеж на Биткойн заедно с други криптовалути. По същия начин се очаква и приходите на банката да се повишат, което означава, че приемането ще бъде от взаимна полза.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн портфейл, който беше неактивен повече от 10 години, премести 40 BTC

Според данни от веригата стар Биткойн кит се е активирал след от повече от десетилетие на бездействие.

02.10.2024 10:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Насочва ли се активът към нов исторически връх на фона на бичи модели?

Неотдавнашните ценови действия на Биткойн (BTC) предизвикаха дискусии за потенциално изкачване над историческия връх от около $73,700, като бичият модел на двойно дъно предполага покачване отвъд това ниво.

02.10.2024 9:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Как Биткойн може да бъде стимулиран от отслабващия долар?

Според доклад на 10x Research последните промени в световните макроикономически условия показват, че спадът на нивата, с които расте световната икономика, може би е към своя край.

02.10.2024 8:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн се срина до почти $60,000 след като Иран нападна Израел

Във вторник Иран обстреля Израел с ракети в отговор на неотдавнашното убийство на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала. Нападението беше извършено, след като САЩ предупредиха, че напрежението в региона вероятно ще ескалира.

02.10.2024 8:00 2мин. четене Alexander Stefanov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.