НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е актив с нисък риск, твърди Майкъл Сейлър

12.11.2021 11:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е актив с нисък риск, твърди Майкъл Сейлър

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър казва на инвеститорите, че купуването на Биткойн (BTC) е по-добре, отколкото да влагат парите си в традиционни активи като акции, облигации и злато.

В ново интервю с Джон Дарси, директор по бизнес развитие във фирмата за алтернативни инвестиции SkyBridge, Сейлър сравнява BTC с други класове активи през последните 10 години.

“Мисля, че в течение на десетилетие Биткойн [е нагоре] със 170% годишно, всяка година в продължение на десетилетие. Nasdaq се повишава с 19% всяка година в продължение на едно десетилетие, а S&P се повишава с 14% всяка година в продължение на десетилетие. Златото [пада] с 6 базисни точки годишно, всяка година в продължение на десетилетие. Дългосрочните облигации, 240 базисни точки.”

Сейлър казва, че въпреки волатилността на флагманската криптовалута, тя предлага най-висока възвръщаемост и най-нисък риск сред класовете активи.

“Изводът, до който стигате, е доста ясен. Ако можете да приемете нестабилността и новостта на Биткойн, ще ви се изплати 10 пъти. Ако не можете да го приемете, седите в индекса S&P.

Истината е, че най-ниското рисково нещо, което можете да купите в момента, е Биткойн, защото няма главен изпълнителен директор, няма корпоративна централа…


Продуктът е прост: това е една 21-милионна от всички пари в мрежата завинаги, така че се измъквате от борда на директорите и базата на служителите, регулаторната връзка и конкуренцията и вече знаете, че има търсене на несуверенно съхранение на стойност.”

Сейлър казва, че въпреки опасенията от правителства и регулаторни органи, налагащи забрана, BTC е признат за “дигитална собственост” и отбелязва, че волатилната природа на Биткойн може дори да бъде благоприятна за инвеститорите, които искат да купят актива на ниска цена.

“Оскъдно е, може да кажат, че е спекулативно съхранение на стойност. Но ако не беше спекулативно, в момента щеше да се търгува на цена от $10 милиона за монета. 

Единственото нещо, което го предпазва от покачване със сто пъти е фактът, че е “спекулативно”, но иначе ми се струва, че е много по-рисковано да купуваш злато, много по-рисковано е да купуваш компания, акция, дори на голям технологичен монопол.


Мисля, че най-доброто нещо, което бихте могли да имате, е нестабилността, която държи всички конвенционални мислители далеч от актива, защото това ви дава шанс да го купите евтино.”

Не Пропускай: Ето защо 14-ти ноември е толкова важна дата за Биткойн

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн е най-добрата мрежа и никоя друга криптовалута не е близо

Съвсем наскоро Майкъл Сейлър от MicroStrategy сподели няколко ентусиазирани прозрения относно Биткойн и неговата мрежа.

04.05.2024 8:30 2 мин. четене

Крипто инвеститор загуби близо $70 милиона по нелеп начин

При изумително развитие, крипто търговец претърпя опустошителна загуба в размер на $68 милиона в WBTC след като стана жертва на експлойт.

04.05.2024 7:30 2 мин. четене

Биткойн може да се срине с 50% според пазарен експерт

Между октомври 2023 г. и април 2024 г. Биткойн (BTC) предизвика вълнение и оптимизъм със значими развития. Въпреки това сегашните настроения около водещата криптовалута са засенчени от несигурност и опасения относно бъдещата му траектория.

04.05.2024 7:00 1 мин. четене

Dogecoin и един изненадващ алткойн надминаха Биткойн по тази метрика

През последните месеци се наблюдаваше значителен ръст както на Биткойн, така и на алткойните, като през март BTC достигна нов исторически връх (ATH).

04.05.2024 0:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.