Home

Крипто кит купува Shiba Inu (SHIB) за над $1 милиард

08.11.2021 18:36 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто кит купува Shiba Inu (SHIB) за над $1 милиард

В неделя, 7-ми ноември, блок, регистриран в Etherscan, показва една транзакция в размер на 20 трилиона Shiba Inu (SHIB) токени за повече от $1.13 милиарда. Покупката е била на платформата на Crypto.com според изображението по-долу.

Не е ясно какво влияние може да има такъв мащабен ход върху пазара на SHIB. Според CoinMarketCap към момента на писане, цената на токена е намаляла с 2.8%  за последните 24 часа, което предполага виртуално неутрално въздействие за момента.

Въпреки това, тъй като цената на Shiba Inu се ръководи предимно от настроенията на нейната активна общност, а не от фундаментални данни или технически анализ – какъвто е случаят с повечето меме токени – тази покупка за над милиард долара може да се възприеме като положителен сигнал за SHIB. И обратното, тази сделка може да има отрицателни последици, тъй като може да е част от по-голяма пазарна манипулация.

Не е изненадващо, че проектът Shiba Inu има изключително висока концентрация на циркулиращото предлагане – близо 66% се държат от 10 портфейла – а вече вероятно и по-малко. Такава силно централизирана собственост е алармиращо за повечето крипто инвеститори, тъй като китовете могат да координират покупката и продажбата на меме актива по своя прищявка. Подобни оценки са склонни да ликвидират както лонг така и шорт трейдърите на дребно, използващи марж, докато китовете печелят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Shiba Inu има повече последователи в Twitter от Етериум

Независимо от това, изглежда, че тези рискове не пречат на подкрепата или положителните настроения на Shiba Inu. Петиция стартира през май тази година на Change.org, за да убеди приложението за търговия с дигитални активи Robinhood да започне листинг на SHIB, осигури повече от 500,000 подписа към неделя, 7 ноември – което беше половината от целта му от 1,000,000 подписа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Един от създателите на Dogecoin обсъди крипто инвестициите си

Били Маркъс, известен като “Shibetoshi Nakamoto”, един от създателите на Dogecoin (DOGE), наскоро обсъди притежаваните от него криптовалути.

02.10.2024 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Банката на Русия ще следи всички международни крипто транзакции в страната

Банката на Русия планира да следи всички трансгранични транзакции с криптовалути през следващите шест месеца, включвайки 19 големи банки като Citibank, MTS Bank и Raiffeisenbank.

02.10.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Binance ще делистне четири двойки за спот търговия тази седмица

Binance, най-голямата крипто борса в света, обяви плановете си да премахне четири двойки за спот търговия от платформата си като част от редовните си пазарни оценки на качеството.

02.10.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Етериум трудно ще бъде надминат от други алткойни – Артър Хейс

Основателят на BitMEX Артър Хейс смята, че за други платформи за смарт договори ще бъде “изключително сложно“ да изпреварят Етериум (ETH).

02.10.2024 14:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.