Home

Най-голямата банка в Австралия ще предлага търговия с криптовалути

04.11.2021 8:11 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата банка в Австралия ще предлага търговия с криптовалути

Commonwealth Bank, най-голямата банка в Австралия, планира да добави поддръжка за десет криптовалути, включително BTC, ETH, BCH и LTC, директно чрез приложението CommBank.

Commonwealth Bank (CBA) ще бъде първата австралийска банка, която ще предложи на клиентите си възможността да купуват и продават криптовалути. За целта CBA обяви партньорство с американската борса за криптовалути Gemini и компанията Chainalysis.

Тестването на новата функция в приложението с повече от 6.5 милиона потребители ще започне през следващите седмици, като официалното пускане е насрочено за 2022 г.

Главният изпълнителен директор на CBA, Мат Комин, каза:

Появата и нарастващото търсене на дигитални валути от страна на клиентите създава както предизвикателства, така и възможности за сектора на финансовите услуги, който е видял значителен брой нови играчи и бизнес модели, които иновират в тази област.

Вярваме, че можем да играем важна роля в крипто, за да отговорим на това, което очевидно е нарастваща нужда на клиентите, и да осигурим възможност, сигурност и увереност в платформа за крипто търговия.

Търсейки начини, по които можем да подкрепим нашите клиенти, ние взехме стратегическото решение да създадем ексклузивно партньорство в Австралия с Gemini, световен лидер със стабилна сигурност и опит в обслужването на големи институции. CBA ще използва услугата за крипто обмен и попечителство на Gemini и ще я интегрира в приложението CommBank чрез API.

Нашите клиенти изразиха опасения относно съществуващите услуги за криптовалути на пазара, включително трудността при използване на борси на трети страни, липсата на доверие и рисковете от измами. Ето защо виждаме страхотна възможност в създаването на висококачествена, надеждна и безопасна услуга.

Както отбеляза главният изпълнителен директор на Blockchain Australia, Стив Валас, този ход на CBA е изключително важен, защото други местни банки вече нямат друг избор, освен да последват примера.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Mastercard ще интегрират крипто плащания за клиентите си

Майкъл Гронагер, главен изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis, каза:

Финансови институции като CBA играят неразделна роля за безопасното приемане на криптовалутите. Ние сме развълнувани да бъдем част от този важен съюз със CBA и нашия партньор Gemini, за да играем пионерска роля в изграждането на доверие в криптовалутите на австралийския пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

CEX.io обявява нови партньорства за подобрени услуги за превод oт криптовалути в брой

CEX.io, централизирана борса за криптовалути, представи нова интеграция с компанията за финансови услуги MoneyGram и блокчейна Stellar.

18.09.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.