Home

Коя е основната причина хората да инвестират в Биткойн?

29.09.2021 9:34 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коя е основната причина хората да инвестират в Биткойн?

Проучване, поръчано от платформата за дигитални активи Bakkt, разкрива най-популярната причина за инвестиране в Биткойн и други криптовалути.

Проучването, в което са анкетирани над 2,000 потребители в САЩ през юли 2021 г., сочи към това, че повече от половината от тези, които са закупили крипто активи през последните шест месеца, искат да натрупат стойност в дългосрочен план. Други по-малко популярни причини включват улесняване на онлайн и офлайн търговията.

58% от тези, които притежават крипто са избрали дългосрочни инвестиции. 24% казват, че планират да правят покупки онлайн, а 12% планират да правят покупки лично.

Проучването на Bakkt също така гласи, че потенциалът за дългосрочна възвръщаемост е причината близо една трета от крипто инвеститорите да бъдат привлечени към пространството на дигиталните активи. Около 16% от крипто инвеститорите казват, че липсата на такси е най-привлекателният аспект на криптовалутите, докато лекотата на достъп привлича 14%.

Анкетата разглежда и най-големите предизвикателства, когато става въпрос за закупуване на крипто активи. Според проучването, двете най-големи пречки за потребителите в САЩ са “твърде голяма волатилност” и липса на знания откъде да започнат.

На въпрос за нивото им на познания за криптовалутите, 70% от анкетираните казват, че знаят малко или нищо.

Цялото проучване можете да прочетете ТУК.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво сигнализират последните движения в цената на Биткойн?

Биткойн започна значителна възходяща тенденция на крипто пазара преди две седмици, достигайки връхна точка от $66,480 – ниво, което не е наблюдавано от юли.

30.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Интересна прогноза за Биткойн от Майкъл Сейлър

Майкъл Сейлър, съосновател и председател на MicroStrategy, отново нашумя в криптовалутната общност с последната си прогноза за водещия дигитален актив.

30.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн трябва да се третира като златото и петрола според милиардер

На 27 септември Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, се появи в предаването Fox Business и призова регулаторните органи да признаят Биткойн за стока, подобна на златото и петрола.

29.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.