Home

JPMorgan с обвинения в пране на пари и подкупи за сделка с петрол

24.09.2021 14:08 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
JPMorgan с обвинения в пране на пари и подкупи за сделка с петрол

Банката JPMorgan Chase се разследва от бразилските власти за предполагаемо пране на пари и подкуп за 300,000 барела гориво.

Разследващите твърдят, че схемата датира от 2011 г. и е част от продължаващо разследване на сделките на банковия гигант с държавната петролна компания Petrobras.

Reuters съобщава,

Разследването, което е в предварителен етап, е част от по-широко разследване на бразилските власти, които от години издирват неправомерни действия в индустрията за търговия със суровини.

Властите работят, за да установят дали предполагаемите подкупи продължават и през следващите години.

Като една от най-големите банки в света, JPMorgan ще представлява най-голямата цел досега в разследването.


На този етап JPMorgan не отговаря на исканията за коментар по обвиненията.

Докато Биткойн (BTC) и други криптовалути често са сред основните теми в новините заради опасения за незаконна дейност, някои от водещите световни финансови институции имат сериозни проблеми в това отношение от години (или дори десетилетия) и им е наредено да платят милиарди долари глоби като реституция.

Точната сума Биткойн и крипто активи, използващи се за незаконна дейност, е предмет на спор. Платформата за блокчейн данни Chainalysis отбеляза спад в годишния си доклад за престъпни сделки в пространството на дигиталните активи.

През 2020 г. престъпният дял от цялата криптовалутна дейност падна до едва 0.34%, или $10 милиарда от обема на транзакциите.

Само тази седмица администрацията на Байдън предприе мерки срещу борсата Suex, за която се твърди, че е провела рансъмуер кампании от Русия и Чехия.

Chainalysis вижда хода на Министерството на финансите на САЩ, или по-специално на Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) като стъпка в правилната посока.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Nasdaq отправя сериозно предупреждение за долара

Анализатор на Nasdaq изрази загриженост относно съюза БРИКС, предупреждавайки, че блокът може да предизвика криза за щатския долар.

30.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Кредиторите на FTX недоволни от минималните суми, които ще получат

Съгласно актуализираните наскоро документи за несъстоятелност, споделени от кредитора на FTX Сунил Кавури, лицата, които са загубили пари от борсата, могат да очакват да си възстановят само 10-25% от своите криптовалути.

29.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.